Slikarski piknik u domu u Ljeskovici

Slikarski piknik u Ljeskovici
(FOTO: S.M.D.)

22.04.2017. | Snježana Mekić Delić
Pregleda: 5689

Požart je 21. travnja nastavio provođenje svog projekta likovnih radionica u Domu za odrasle osobe u Ljeskovici. "Doručak na travi", 3. radionica, u suradnji je s kreativnom radionicom KRUG požeške gimnazije, a uz potporu Županije požeško-slavonske.   



Likovne radionice u Domu za psihički bolesne osobe imaju za cilj propitivanje predrasuda koje nam nameće okolina i društvo prema svemu i svima koji se ne uklapaju u prosjek i zadane okvire. Druženjem kroz umjetnost i kroz zajedničke aktivnosti i provođenje slobodnog vremena proaktivno možemo djelovati protiv ksenofobije, ravnodušnosti, nezainteresiranosti za ljude i procese u društvu. 


Gimnazijalci su skupili i darove za stanovnike Doma u Ljeskovici, a u sklopu akcije Kukice dobrote. Gimnazijalci su uz pratnju terapeuta i ravnateljice obišli Dom, pričali i družili se sa stanovnicima doma, a Po7art je obišao svoje stare poznanike koji vole slikati, crtati i slobodno vrijeme provode u prostoriji za slobodne aktivnosti. Pokazali su nam nove slike, recitirali svoje pjesme, vesele se ponovnom zajedničkom druženju. 




Mural je dobio osnovne konture, površene su pokrivene bojama, a sljedeći put ćemo  raditi na nijansama, likovima ljudi, životinja, te na postavljanju pastoralne scene Doručak na travi.  

Vjerujemo da će mladi koji su s nama bili i dalje širiti empatiju, otvorenost i interes prema raznolikosti ljudi, sudbina i života koji nas okružuju.

Voditeljica Snježana Mekić Delić


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI