Lovački savez PSŽ završio ocjenjivanje 368 trofeja za lovnu godinu 2016/2017.

Ocjenjivanje lovačkih trofeja za 2016/2017. godinu u Požegi
(FOTO: M.M.)

12.04.2017. | M.M.
Pregleda: 14361

Lovački savez požeško – slavonske županije prošli tjedan je ocjenjivao trofeje divljači za lovnu godinu 2016/2017. u Požegi u prostorijama lovačkog saveza županije Požeško-slavonske.

Trofeji divljači ocijenjeni su prema važećim pravilnicima ,formulama i uputama Međunarodnog savjeta za zaštitu divljači i lov (CIC), na način propisan Pravilnikom o načinu ocjenjivanja trofeja divljači. (objavljen u NN RH 01.srpnja 2008.godine.).

Ocijenjeni su svi dostavljeni trofeji bez obzira na starost i trofejnu vrijednost. Za svaki trofej izdan je trofejni list(obrazac TL) i predan vlasniku (držatelju) trofeja, te procjembeni list (obrazac OL) koji je predan ovlašteniku prava lova. Istovremeno komisija je popunila i obrazac ETD (evidencija trofeja divljači) te ga do zadanog roka 31.svibnja dostavila u Hrvatski lovački savez.






"Ovdje vršimo ocjenjivanje trofeja za 2016/2017. godinu gdje imamo 368 trofeja. Svaki zakupnik je dužan do 31. svibnja izvršiti ocjenjivanje trofeja i to predati u Hrvatski lovački savez.

Za jedan dobar trofej potreban je dobar uzgoj odnosno moramo biti dobri gospodari, a komisija godišnje ocjeni između 350 i 370 trofeja.

Ono što mi ocjenjujemo kao trofej kod divljači su : kod srnjaka, jelena i jelena lopatara rogovi, a kod lisice je lubanja, divlje svinje kljove itd." - rekao nam je Denis Milošević predsjednik Lovačkog izvršnog odbora Požeško – slavonske županije.




U komisiji su bili Milošević Denis dipl.inž., Terzić Božidar dipl inž, Barukčić Stipo prof., Penava Ivan dipl.inž., Grbić Ivan dipl.inž. I Korov Hrvoje dr.vet.med.




Ocjenjivanju su pristupila sva lovačka društva i tako udovoljili zakonskoj obvezi . Ukupno je ocijenjeno 368 trofeja i to : Jelena običnog 23 trofeja, Jelena lopatara 5 trofeja, Muflona 12 trofeja, Srna obična 211 trofeja, Divlje svinje 100 trofeja, Čagalj 1 trofej i Lisice 16 trofeja.




Od ocijenjenih 23 trofeja Jelena običnoga zlatnih nije bilo, srebrnih 3 trofej, brončanih 8 trofeja. Jelen lopatar od 5 trofeja 1 trofej je u zlatnoj medalji. Muflon od ocijenjenih 12 trofeja od čega zlatnih nije bilo ali u brončanoj medalji je 2 trofeja i srebrnih nije bilo.




Srna obična od 211 ocijenjena trofeja u zlatnoj medalji su 3 trofeja, srebrnih 10 i brončanih 26 trofeja. Divlja svinja od ukupno 100 ocijenjenih trofeja u zlatnoj medalji nije bilo, srebrnih 7 trofeja i brončanih 9. Čagalj od ukupno ocijenjenog 1 trofeja u zlatnoj medalji je 1 trofej i Lisica od ukupno ocijenjenih 16 trofeja u brončanoj medalji su 3 trofeja.

"Ove godine donio sam trofej lijepog jelena od nekih 12 godina starosti i vepra. Odstrjel ovih divljači je bio u rujnu prošle godine.

Od prije imam dva srnjaka koji su dobili bronce na ocjenjivanju trofeja i veliki uspjeh je ovako nešto postići u puno godina truda i rada jer za ovakav jedan dobar odstrjel potrebno je 10 do 15 godina." - rekao nam je Čorak Silvio iz RD "Slavonac" iz Kutjeva




Silvio je 16 godina lovac te se u prirodi i lovu najbolje osjeća i nadam se visokim medaljama svojih trofeja.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI