Dinamo u pomalo bezizlaznoj situaciji, velika pobjeda Croatije u Buku

10.04.2017. | M.J.
Pregleda: 8484

Jučer je zaključeno 14. Kolo 1. ŽNL, a kako je borba za prvaka praktično gotova, ostaje pratiti što će se događati na dnu ljestvice, iako se u ovom kolu puno toga iskristaliziralo.

Nakon što je Dinamo teško stradao kod budućeg prvaka Croatiji iz Mihaljevaca se otvorila sjajna prilika da pobjegne momčadi iz Vidovaca. Inače gostovanje u Buku nije baš nešto sjajna prilika, no kada su bez dva ponajbolja igrača uz brojčano dosta kratak kadar, to je prilika! I iskoristila ju je Croatia te pobjegla Dinamu na velikih 5 bodova fore. U tvrdoj utakmici gdje je bilo malo prilika, ali ipak uz dominaciju BSK-a, na kraju je defanzivac Josip Kajan koji je u završnici prekomandiran u napad iskoristio grešku domaće obrane i postigao jedini pogodak.

Derbi kola igran je u Kutjevu, a u susretu dvije opuštene momčadi domaćin je bio bolji suparnik u većem dijelu utakmice protiv desetkovanog Tim osvježenja. Domaća momčad je povela početkom drugog poluvremena golom mladog Luke Kordića, a nakon što su propustili nekoliko odličnih prilika stigla ih je kazna. U 3. minuti sudačkog dodatka nakon jednog prekida na pravom mjestu našao se iskusni Ivica Andričić i zabio za bod svoje momčadi. Andričić je bio na pravom mjestu, a gdje je bila obrana domaćih nikomu nije jasno.


U Trenkovu je odigran lokalni derbi, utakmica koja uvijek nosi dodatni naboj, a slatku pobjedu ostvarili su gosti iz Velike. Junak utakmice bio je Antonio Soldo koji je zabio dva pogotka, a prvi već u 30. sekundi utakmice! U 60. Minuti bilo je 0:2, da bi Slogu u igru vratio Dražen Bradić koji je u sjajnoj formi u posljednje vrijeme, no do kraja Sloga nije stigla do boda, dapače, rezervist Ivan Margeta je potvrdio pobjedu Papuka.


Kaptol je dugo lomio otpor žilavih Gračana u posljednjem susretu kola. U prvom dijelu Kaptol je dominirao, no igrači Slavena su se odlično nosili i bez pretjeranih problema držali nulu. Čini se da su grešku napravili na početku nastavka kada su zabili za 1:0 preko Božidara Marinca. Primljeni pogodak je ono što igrače Kaptola probudi, pa su ekspresno poravnali i prešli u vodstvo u samo 3 minute golovima Marija Marasa i Denisa Ilinčića, da bi u 74. minuti mladi Mateo Vidić postavio konačnih 3:1 za prvog pratitelja Požege.

Borba za ostanak je daleko od gotove, puno je još bodova u igri, a sve se može preokrenuti već u subotu kada se igra kompletno 15. kolo. Naime Crotiju očekuje "nemoguća misija" protiv Požege, dok Dinamo ima priliku na svom terenu uhvatiti priključak u utakmici protiv susjeda iz Kuzmice. U borbi za ostanak svakako je vrlo zanimljiv i dvoboj Slavena i Sloge u Gradcu.

14. kolo:

POŽEGA – DINAMO 4:1

JAKŠIĆ – LIPIK 4:1

KUTJEVO – TIM OSVJEŽENJE 1:1

BSK – CROATIA 0:1

KAPTOL – SLAVEN 3:1

SLOGA – PAPUK 1:3

Parovi 15. kola: JAKŠIĆ –KUTJEVO, LIPIK 1925 – KAPTOL, PAPUK – BSK, SLAVEN – SLOGA, CROATIA – POŽEGA, DINAMO – TIM OSVJEŽENJE


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI