Požeški poduzetnici posjetili mađarski grad Baju i pokrenuli suradnju

Požeški poduzetnici u Baji
(FOTO: Pozega.hr)

09.04.2017. | Pozega.hr
Pregleda: 3412

Nakon što je početkom ožujka na inicijativu požeškog gradonačelnika Vedrana Neferovića i generalne konzulice RH u Pečuhu Vesne Haluge u Požegi održan prvi susret hrvatskih i mađarskih poduzetnika jučer su se u Baji okupili predstavnici požeških tvrtki kako bi nastavili započetu suradnju. Tako su se mađarskim poduzetnicima predstavile tvrtke Alles d.o.o., Agronom d.o.o., Spin Valis d.d. i Grbić d.o.o. i iskazale interes za ostvarivanje nove suradnje. Tržište Mađarske pokazalo se interesantno poduzetnicima iz Požege, posebno zbog blizine, ali i veličine tržišta.

- Očekujemo da će se kontakti koji su danas uspostavljeni u budućnosti intenzivirati. Novi termini za razgovore i konkretnu gospodarsku suradnju su već dogovoreni. Uz gospodarsku djelatnosti, sigurna je suradnja s Bajom i na drugim poljima, prvenstveno jer udaljenost između dva grada nije velika. Poveznica su nam Hrvati koji žive u ovom dijelu Mađarske i koji također na kulturnoj osnovi povezuju dvije sredine. Povezivanjem naših klubova i udruga mogu se napraviti veliki koraci i osobno ću pokušati u Požegi stvoriti jedan interes i vjerujem da je ovo početak jedne lijepe dobrosusjedske suradnje u svim područjima – rekao je prilikom posjeta gradonačelnik Vedran Neferović.

U sklopu susreta potpisan je i Sporazum o bratimljenju između Grada Požege i Grada Baje čime je zaokružena započeta suradnja dvaju gradova, a bila je to prilika i za posjet poznatoj mađarskoj tvrtki Mogyi.


U Baji koja se nalazi na jugoistoku Mađarske, u Bačko – kiškunskoj županiji, živi oko 40 tisuća stanovnika, od kojih je 1,3% Hrvata. Baja je središte bačkih Hrvata i u njoj se nalazi jedinica hrvatske manjinske samouprave. Baja je poznata po svojoj ribi i manifestaciji nazvanoj Bajska fišijada koja okuplja nekoliko tisuća natjecatelja.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI