U Požegi se održava Domijada, smotra kulture i sporta učenika i učeničkih domova Slavonije

42. regionalna Domijada učeničkid domova Slavonije
(FOTO: M.M.)

07.04.2017. | M.M.
Pregleda: 8379

Danas se u Požegi održava 42. regionalna Domijada, smorta kulture i sporta učenika i učeničkih domova Slavonije iz Osijeka, Vukovara, Pakraca i Požege u organizaciji Đačkog doma Požega.




Prva Domijada rodila se prije 42 godine u Zagrebu i od tada je od sportskih susreta srednjoškolskih đačkih domova prerasla u manifestaciju koja uključuje i stvaralaštva iz kulture te se u ovu manifestaciju uključuju svi đački domovi Republike Hrvatske.






"Đački dom Požega danas je domaćin 42. Regionalne Domijade Slavonije i sa zadovoljstvom mogu reći da smo uložili veliki trud da ovo natjecanje i smotra u sportu i kulturi odradi se na najvišem nivou.

Na ovoj Domijadi učenici će prikazati sve ono što su radili tokom cijele godine, a najbolji će ići na Državno natjecanje u Rovinj. Učenici se natječu u izložbi svojih kulturinih radova te u sportovima nogomet, košarka, odbojka, badminton, stolni tenis i šah.

Na ovoj domijadi je 360 sudionika što govori da naši domovi u Slavoniji rade te imaju šta pokazati na kulturnim i sportskim natjecanjima." - rekao je ravnatelj Đačkog doma Požega Josip Matuha




42. regionalnu Domijadu učeničkih domova Slavonije otvorio je župan požeško slavonski Alojz Tomašević .

"Danas gledajući vas ovdje koji ste stigli iz dvije županije nama bratske i prijateljske u našu središnju županiju Slavonije gdje u vama vidimo žar, ljubav , borbu, želju, napredak i sve ono što sami mladi ljudi mogu željeti i spremni natjecati se danas, prenijeti i ponijeti zastavu svojega doma , a isto tako vratiti se kući sa pobjedama.

Danas se najtečete u kulturi i sportu te je i jedno i drugo važno jer se bez jednoga i drugog ne može. Stoga vas molim da svi vi koji će te ići na fakultete predstavljati sebe i svoja mjesta nemojte dozvoliti nekome da s vama upravlja koji reći da je tamo negdje u bilo kojem djelu Europe ili svijeta bolje živjeti. Nastavite se razvijati, učite i vaša znanja ostavite u Slavoniji i Republici Hrvatskoj stoga otvaram 42. Domijadu vas prijatelja iz naše prelijepe Slavonije i Baranje." - rekao je župan Alojz Tomašević



















Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI