Pakracu odobreno 230.000 kuna za obnovu postojećih i opremanje novih dječjih igrališta

Dječje igralište Pakrac- Kalvarija
(FOTO: Grad Pakrac)

06.04.2017. | Grad Pakrac
Pregleda: 2218

Gradu Pakracu odobreno je 230.000 kuna iz Ministarstva graditeljstva za revitalizaciju postojećih i opremanje novih dječjih igrališta. Sredstva su to iz javnog poziva za raspoređivanje i korištenje sredstava kapitalnih pomoći gradovima i općinama za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda za 2017. godinu.

"Već duže vrijeme postoji potreba potpune obnove dječjeg igrališta u Kalvariji, ali i izgradnja novih igrališta na cijelom području Pakraca. Dječja igralište pokraj Vatrogasnog doma u Pakracu, te u Badljevini i Donjoj Obriježi su u dobrom stanju. Ono na Jugu treba malo obnoviti, što ne čudi jer je i jedno od starijih. Nova igrališta će iz ove "priče" niknuti u Ulici kneza Branimira, na Praulji, te Pilani. Voljela bih da do kraja godine postavimo nekoliko sprava i u Prekopakri. Ne možemo odmah napraviti nova dječja igrališta u svim naseljima u kojima bi željeli, ali i ovo je jako dobar početak i zasigurno nećemo odustati od daljnje obnove postojećih, ali i postavljanja novih sprava a cijelom području grada", izjavila je Anamarija Blažević, gradonačelnica Pakraca i dodala; "Na konstituirajućoj sjednici Dječjeg gradskog vijeća obećala sam djeci da ćemo obnoviti i izgraditi nova igrališta. Ne smijemo zanemariti njihove želje, a ovo je jedna od njih", zaključuje Blažević.

U cijeli projekt biti će uloženo još oko 70.000 kuna iz gradskog proračuna.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI