Hrvati su se u 2016. smijali više nego prethodnih godina

Osmijeh
(FOTO: Večernji.hr)

28.03.2017. | M.B.
Pregleda: 1853

Pružatelji usluga tajne kupnje u Aziji, Europi, Sjevernoj i Južnoj Americi, uključujući i Herakleu, specijaliziranu agenciju za mystery shopping u Hrvatskoj, već trinaestu godinu za redom sudjeluju u zajedničkom istraživanju Smiling report 2016 koje organizira Better Business World Wide. Istraživanje obuhvaća podatke o kvaliteti usluge prikupljene iz širokog spektra industrija od strane mystery shopping tvrtki koje su članice međunarodnog strukovnog udruženja za mystery shopping (MSPA).

Rezultati istraživanja za 2016. obuhvaćaju više od 2,1 milijun pitanja iz 67 zemalja, a ocjenjivali su se osmijeh, pozdrav i dodatna prodaja, kao tri osnovna elementa kvalitete usluge.

U prethodnoj godini se Hrvatska istaknula s najvećim porastom u kategoriji osmijeha od čak 20% i ostvarenim rezultatom od 79%. U kategoriji pozdrava, ostvaren je rezultat od 92%, što predstavlja porast od 11% u odnosu na prošlu godinu. S rezultatom od 55% u kategoriji dodatne prodaje, Hrvatska je ispod svjetskog prosjeka koji iznosi 58%, ali se istaknula rastom od 18% u odnosu na prethodnu godinu.


Hrvatska je zauzela sedmo mjesto s rezultatom od 86% u kategoriji osmijeha te deveto mjesto s rezultatom od 46% u kategoriji dodatne prodaje u sektoru financijske industrije. U sektoru hotelijerstva, Hrvatska je ostvarila visoko 15. mjesto u kategoriji osmijeha, 19. mjesto u kategoriji pozdrava i 27. mjesto u kategoriji dodatne prodaje. Što se tiče maloprodaje, u kategoriji osmijeha Hrvatska je ostvarila 23. mjesto dok je u kategoriji pozdrava ostvarila visoko 7. mjesto s rezultatom od čak 94%. U kategoriji dodatne prodaje u maloprodaji, Hrvatska je ostvarila 8.mjesto s rezultatom od 60%.


Zanimljivo je da je Hrvatska u 2016. ostvarila najbolji rezultat od 2008. godine, odnosno od početka sudjelovanja u Smiling izvještaju i to u sve tri kategorije.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI