Lipiku odobreno 500 tisuća kuna za cestu u Klisi

Cesta u Klisi
(FOTO: Compas.com.hr)

27.03.2017. | Compas.com.hr
Pregleda: 2321

Projekt "Rekonstrukcija prometnice - asfaltiranje kolnika s uređenjem putnih jaraka - N0701 u Klisi" odobren je od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, sufinancirat će se iznosom od 500.000,00 kuna, a kako saznajemo od gradonačelnika Lipika Vinka Kasane početak realizacije očekuje se polovinom travnja ove godine.

Na listi odabranih projekata koji su prijavljeni na Program održivog razvoja lokalne zajednice i koji su odabrani za sufinanciranje nalazi se i projekt ceste u Klisi ukupne duljine oko 560 metara i vrijednosti investicije 604.967,03 kn koji će Ministarstvo regionalno razvoja i fondova Europske unije sufinancirati s 500.000,00 kn dok će ostatak sredstava sufinancirati Grad Lipik.

- Pripremni radovi su u tijeku, odnosno raspisan je javni poziv za izvođača radova i vjerujemo kako će polovinom travnja projekt krenuti u realizaciju, a u tom periodu očekujemo kako će biti potpisan i ugovor s Ministarstvom, rekao nam je gradonačelnik Vinko Kasana te dodaje kako kad otvorimo novo gradilište na cesti u Klisi, drugo ćemo zatvoriti budući da je 31. ožujak rok završetka radova na mrtvačnici u Klisi u koju je uloženo 150 tisuća kuna.


Naselje Klisa zbog svog položaja nadomak Rekreacijske zone Raminac na čijem projektu se aktivno radi, postaje sve interesantnije za kupovinu zemljišta, a ulaganje ovime prati i Grad Lipik koji je uz sve navedeno pripremio i projekt rekonstrukcije doma ukupne vrijednosti radova 1,8 milijuna kuna.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI