Požežanin Matej Peharda postigao prvijenac u 1. Futsal ligi u dresu Osijek Kelmea

Matej Peharda
(FOTO: M.J.)

25.03.2017. | M.J.
Pregleda: 8234

U posljednje vrijeme požeški nogometaši postaju sve brojniji u prvim ligama, predvodnike je svakako Matej Mitrovića sa svojim spektakularnim transferom u Bešiktaš, a prvoligaške igrače zaista već brojimo s velikim ponosom.

Ovoga puta riječ je o još jednom Mateju, ali i o nešto drugačijoj priči, Matej Peharda naime od ove zime ozbiljno igra futsal, ili kako mi to radije kažemo mali nogomet. Matej je uz studiranje u Osijeku krenuo igrati za fakultetsku futsal ekipu koju vodi još jedan požežanin, Tomislav Zelenika, a u pripremama su radili sa osječkim prvoligašem gdje ga je zamjetio trener Marin Smoje i pozvao da se priključi njegovoj momčadi što je Matej u dogovoru sa pleterničkom Slavijom i prihvatio.

"Trenirao sam s Osijekom skroz otkako su počele zimske pripreme, redovno bio na treninzima dok mi nisu počele obveze u Slaviji pa sam smanjio treninge za Osijek Kelme. U tom razdoblju odigrao sam samo dvije utakmice, ono prvo kolo protiv Uspinjače (2:0) u Osijeku, gdje nisam očekivao minutažu, ali sam dobio nešto minuta. Kasnije sam zbog drugih obaveza izostajao s utakmica, a nekad i s treninga jer sam se posvetio više velikom nogometu i zbog ozljede pauzirao neko vrijeme. Tek sam u utorak, 21.3., imao mogućnost odigrati svoju drugu utakmicu za Osijek pa sam otišao s ekipom u Zagreb na utakmicu protiv Alumnusa. Nama jako bitna utakmica s obzirom na to da imamo mogućnost izboriti playoff. Trener Smoje mi je dao dovoljno minuta da pomognem ekipi, i uz par grešaka uspio sam doći do svog prvog gola za Osijek iz jedne odbijene lopte. Ipak, žalimo za bodovima jer smo mogli već sada osigurati playoff. Ostaju nam još dvije utakmice do kraja, protiv Split Tommyja i Broda gdje ćemo se boriti izravno za playoff", govori mladi nogometaš.


Matej ističe da se još uvijek privikava na futsal, no uz vrhunskog stručnjaka kakav Smoje nesumnjiv je to ide sjajno, uz puno volje, odricanja i talenta, pred Pehardom je sigurno lijepa futsal karijera. Naravno, za sada mu je veliki nogomet i Slavija prioritet, no tko zna što nosi budućnost, možda ćemo napokon dobiti i futsal reprezentativca u našem gradu.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI