Počeli radovi na ribnjaku u B. Drenovcu

Drenovački ribnjak
(FOTO: I.S.)

25.02.2017. | F.M.
Pregleda: 5965

Proteklih dana započeli su opsežni zemljani radovi na  ribnjaku u vlasništvu ŠRD Mrena iz Brodskog Drenovca. Drenovački  ribnjak  nalazi se u okviru starog koritu  rijeke Orljave koji je do sada bio nezaštićen i ugrožen od poplavnih voda  stvarajući  veliku štete i probleme drenovačkim ribičima.



Prema riječima tajnika ŠRD Mrena, Ivice Skeledžije, radi se na izgradnji zaštitnog nasipa od poplavnih i zaobalnih voda  , konfiguraciji obalnih jezerskih prostora , što će omogućiti  lakši i sigurniji   pristupom  ribolovnoj površini, s čime će ovaj ne samo ribolovno-sportski objekat dobiti posve nove vizure i sadržaje s kojima  će stvoriti mogućnosti za  daljnje raznolike  eksploatacije i korištenja ovog prostora.  Vrijednost radova u ovoj fazi radova,  procjenjuju se na preko 30 000 kuna.





Značajnu pomć za ovaj projekat i ovaj puta pristigla je od strane grada Pleternice i gradonačelnice  Jozić, od pojedinačnih donatora i sponzora, te vlastitih sredstava drenovačke ribolovne udruge, a očekuje se  prilog i iz županije i župana požeško slavonskog, Tomaševića, poznatog kao ljubitelja prirode i podupiratelja sportskih udruga. Svima njima i ovim putem iz ŠRD Mrena  zahvaljuju, s porukom da će svaka kuna biti uložena u za to  predviđenu namjenu, zajamčio  je tajnik Skeledžija.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI