¨Nema elemenata za pokretanje postupka protiv Neferovića, Puljašića i Pilona¨

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa
(FOTO: A.M.)

24.02.2017. | A.M.
Pregleda: 6487

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa sastalo se danas gdje je pod 7. točkom dnevnog reda odlučivalo hoće li ili neće pokrenuti postupak protiv gradonačelnika Vedrana Neferovića i njegovih zamjenika, Marija Pilona i Darka Puljašića.

Naime, povjerenstvu je stigla anonimna dojava (pretpostavlja se od strane oporbe) da je Grad Požega premjestio bankovni račun iz Podravske banke u Zagrebačku banku kako bi navedeni trojac ostvario privilegije na novčarsko poslovanje, odnosno kreditna zaduženja. Međutim, pristigla dokumentacija Grada Požege je dokazala da je Grad od nekoliko banaka zatražio ponude za vođenje gradskog računa od kojih je Zagrebačka banka ponudila najpovoljnije uvjete. Odluku da Zagrebačka banka bude odabrana donio je gradonačelnik Neferović.

Povjerenstvo je utvrdilo da Neferović u Zagrebačkoj banci ima privatno kreditno zaduženje koje je ostvario prije nego je postao gradonačelnikom Požege te samim tim nije mogao biti u sukobu interesa.


Budući da navedeni zamjenici nisu potpisnici odluke o odabiru poslovne banke Grada Požege, njihovi predmeti nisu ni razmatrani.


Predmet istraživanja povjerenstva bila je i odluka o kupovini zemljišta za izgradnju dječjeg vrtića od bliskog rođaka zamjenika gradonačelnika Marija Pilona. No, on na tu odluku nije mogao utjecati budući da je odluku o kupovini donijelo Gradsko vijeće. Dakle, ta stavka također nije prihvaćena.

Povjerenstvo je napomenulo da gradovi moraju izvješća svojih poslovanja objaviti javno i transparentno svima na uvid kako do ovakvih prijava ne bi dolazilo.

U toku dana objavit ćemo video na kojem Povjerenstvo raspravlja i donosi odluke o dvije spomenute stavke.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI