NASLOVNAPOŽEGADRUŠTVOARHIV
O.Š. Julija Kempfa obilježila ¨Dan ružičastih majica¨ i ¨Tjedan psihologije¨

FOTO: M.M.

STOP VRŠNJAČKOM NASILJU

O.Š. Julija Kempfa obilježila ¨Dan ružičastih majica¨ i ¨Tjedan psihologije¨

22.02.2017. | M.M PREGLEDA: 5682

Osnovna škola Julija Kempfa danas je obilježila "Dan ružičastih majica". To je dan koji se u cijelom svijetu obilježava kao znak protesta protiv vršnjačkog nasilja. O važnosti ove teme dovoljno govori i činjenica da je Hrvatski Sabor prošli tjedan taj dan proglasio Nacionalnim danom borbe protiv vršnjačkog nasilja.

"Današnji dan u našoj školi je značajan iz više razloga, a prvi je razlog je taj što je "Dan ružičastih majica", drugi razlog je taj što današnjim radionicama obilježavamo i tjedan psihologije koji se po deseti puta obilježava u Hrvatskoj.

"Dan ružičastih majica" je dan borbe protiv vršnjačkog nasilja odnosno zlostavljanja i to je tema koja je danas vrlo prisutna u školama i izvan škola. Ovakvom inicijativom nastoji se podići svijest javnosti o tome da na takvu vrstu nasilja reagiramo, da naučimo djecu da reagiraju jer nisu svi zlostavljači i nisu svi žrtve, puno njih je promatrača, zapravo je takvih najviše." - rekla nam je Silvija Crnković psihologinja Osnovne škole Julija Kempfa

"Dan ružičastih majica" je iz razloga jer je u jednoj školi jedan dječak u znak podrške svojoj bolesnoj majci nosio ružičastu majicu te je bio izložen izrugivanju i maltretiranju, a njegovi školske kolege su to riješili tako da su svi počeli nositi ružičaste majice i to je sada poprimilo međunarodnu razinu.

Marija Capek učenica je 6. c razreda Osnovne škole Julija Kempfa i kaže nam kako u njenom razredu nema nasilja te da u školi nije primijetila ali mislim da ima, a najčešći oblici su fizičko i psihičko nasilje.
"Mi dugo godina za redom obilježavamo "Dan ružičastih majica" i jedan smo od najvećih razreda na školi, a samim time to nosi jako puno problema , ne samo kada je u pitanju nasilje nego i tekuće situacije koje trebamo rješavati.

Tako da se mi stalno borimo protiv tih sitnih vrsta nasilja koje u razrednoj nastavi prevladavaju pa nam ovaj "Dan ružičastih majica" dođe kao rezime cjelogodišnjeg rada.

Djeca najlakše osjete kako se osjeti žrtva nasilja ili zlostavljač kada ih stavimo u određenu situaciju i određeni položaj." - rekla nam je učiteljica 3. a razreda Ivana Jukić Matijević
Učenici O.Š. Julija Kempfa danas su prvo igrali igre zajedništva kako bi uočili da je lakše postići nekakav cilj kada rade zajedno, a ne kao pojedinac. Tako su igrali jednu igru gdje su oni sami morali osmisliti kako će oni postići da se netko ispred njih pomake da bi oni prošli, pa je tu bilo lijepih riječi i kreativnih ideja, ali je bilo i nekoliko nepoželjnih ponašanja.
Drugo im je bilo poticanje samopoštovanja gdje su isticali neke njihove pozitivne osobine i vrijednosti , zatim koristili su kartice gdje su učiti duboko disati, ignorirati i snaći se da bi riješili problem.
Za kraj je igra "Cvijet to sam ja" tako što svaki učenik će imati cvijet sa svojim imenom, a ostali učenici će na latice mu pisati njegove pozitivne osobine.


Tagovi: dan ružičastih majica

48 SATI NA 034PORTALU

.

Kod Lipika tragično poginuo vozač traktora

.

Ajoj Hedl, zaboravio si vinski podrum u Kutjevu iz EU fondova?!?!

.

Završena ovogodišnja arheološka istraživanja: U potpunosti otkriveni ostaci gotičke crkve

.

Prometna nesreća u Babinom Viru, nastala veća materijalna šteta

.

Provaljeno u obiteljsku kuću u Donjem Čagliću i prostorije nogometnog kluba u Bučju

.

Zbog puknuća cjevovoda: Pakrac i Lipik danas bez vode

pecalo- KRČMA ZLATNI LUG

PRODAJEM PASSAT 1.9 TDI

Prodajem voćnjak u Dervišagi

► REGISTRIRAJ SE DA OBJAVIŠ OGLAS

.

Brzom intervencijom DVD-a Kaptol ugašen požar osobnog automobila

.

Ribiči na 3. Kupu “Ulovi i pusti” Požega ulovili tonu ribe

.

Kino pod zvijezdama Pakrac: Za prvu projekciju tražila se karta više

.

Ovogodišnja biciklijada u Pakracu i Lipiku okupila 95 biciklista svih uzrasta

.

Struje neće biti ...

.

Danas će prevladavati sunčano i vruće vrijeme

.

MNK Autodijelovi Tokić osvojili 4. Memorijalni malonogometni turnir ʺMarijo Šarčević - Makiʺ

.

Jack Daniels official party u Platinumu 20.7.2019.

.

Zašto bi studenti poljoprivrede trebali potražiti iskustvo u inozemstvu

.

Više od četiri stotine mališana uspješno završilo Školu plivanja

.

Naselje Tekić ponovno izigrano i teško obmanuto!

.

Plesači UO Plesna radionica Ilijane Lončar plešu na prestižnom Šibenik Dance Festivalu

.

Sunčano i vruće uz mogućnost pljuskova

FOTONALAZ

PARKING KOD LIDLA: Bez riječi, ali i bez vidljive oznake pristupačnosti