Tekija u 2017. kreće s projektima vrijednim 76,7 milijuna kuna

Direktor Tekije Ante Kolić i gradonačelnik Požege Vedran Neferović
(FOTO: M.M.)

13.02.2017. | M.M.
Pregleda: 5246

Direktor tvrtke Tekija d.o.o. Ante Kolić igradonačelnik Vedran Neferović danas su održali konferenciju nakojoj se govorili o ulaganjima, poslovnim planovima i rezultatimatvrtke Tekija za 2016. godinu i za 2017. godinu.

Takoje tvrtka Tekija u prošloj godini po pitanju prihoda i rashodafinancijski na nivou 2015 godine. Točni rezultati se ne znaju jer sejoš rade izračuni.

"U prošloj godini izplanova razvoja istaknuo bih nekoliko stvari na nivou Tekije kao štosu vodoistražni radovi, gdje su vrlo obećavajući rezultati napodručju Striježevice i Treštanovaca. UStriježevici smo našli jedan izvor velikih količina vode za našeprilike te ćemo tijekom ove godine ispitivanjem koje se radi nanačin pravila struke točno utvrditi koliki je to kapacitet i nakontoga ćemo se odlučiti da li će se formirati crpilište na područjuStriježevice", govori gospodin Kolić.


Drugo istraživanje odradili su napolju Treštanovci bušenjem još tri zdenca te ih ukupno ima pet ioni su u fazi ispitivanja te će tijekom ove godine točno znatinjihov kapacitet i kvalitetu.




Sukladno ovimistraživanjima, Tekija će se natjecati prema sredstvima Europskeunije, nakon radova aglomeracije Požega-Pleternica-Velika-Kutjevopripremiti studiju što bi se trebalo učiniti i što bi se mogloaplicirati prema sredstvima EU za crpilišta, rekonstrukcijecjevovoda kako bi se riješili gubitci, te pitanje područja gdje jošnema vode.

Grad Požega je nešto od radovasufinancirao svojim sredstvima putem Tekije jer su crpilišta odvitalnog značaja. Na drugoj strani grad Požega riješio je pitanjemikrorajona "Glavica" preko Tekije, izgradnjom crpnestanice te nekoliko odvojaka u samom gradu što su građani tražili,a to je Jagodnjak, Drškovci, ulica Fra Kaje Adžića itd.

Štose tiče odvodnje, Tekija je prošle godine najviše pažnje ivremena uložila u pripremu dokumentacije imovinsko pravnih problemakako bi mogli pokrenuti u ovoj godini projekt aglomeracijePožega.

Prošle godine Tekija je na sjedniciGradskog vijeća dobila zeleno svijetlo te se očekuje potpissporazuma o sufinanciranju aglomeracije Požega u sljedećih pardana.

"Po pitanju odvodnje u gradu Požegiriješili smo probleme u fazi izgradnje Trga sv. Terezije gdje smokompletno obnovili mrežu odvodnje otpadnih voda, paralelno s timGrad je radio obnovu odvodnje oborinskih voda. Te nam još preostajerekonstruirati ulicu Franje Tauzia koja ide prema "Nami" tebi s time ovaj dio Grada bio potpuno rekonstruiran." - dodao jeKolić te napominje: "Radili smo na rješavanjupripreme za projekt odvodnje otpadnih voda na području Jagodnjaka,Zagrebačke ulice i ulice Borisa Hanžekovića. Drugim riječima, tosu tri ključne točke koje bi trebali rješavati mimo oveaglomeracije sa svojim vlastitim sredstvima i sredstvima Hrvatskihvoda, pa tako možemo očekivati u ovoj godini početak radova uJagodnjaku, regulaciju vodotoka Vučjak, izgradnja kanalizacije irješavanje oborinske odvodnje u Zagrebačkoj ulici prema crpilištu"Orljava"."

U prošloj godiniTekija je obnovila stambeno postojeću zgradu gdje je sjedišteTekije u suradnji i uz pomoć Fonda za zaštitu okoliša, kako bismanjili potrošnju energije te su obnovili kompletnu instalacijskumrežu. U zadnja tri mjeseca potrošnju plina su smanjili za 300%.

"Što se tiče ove godine, nadzorni odborna skupštini usvojio je naše planove gdje je plan razvojainvesticija značajniji u odnosu na prošle godine, a radi se o 76,7milijuna kuna zato što ove godine krećemo u izgradnju aglomeracijePožega-Pleternica, izgradnju građevina za javnu odvodnju napodručju grada Požege te ćemo u sklopu toga obnoviti i vodovod odVelike prema Požegi. Nastavit ćemo sitne zahvatepo mjestima lokalne samouprave vlastitim sredstvima na obnovi irekonstrukciji određenih objekata", poručio jeKolić.

Bez obzira na to što je Tekiji padaprodaja pitke vode, ove godine se nadaju da će uz iste cijene i istoponašanje dogurati s pozitivnim rezultatom.

"Istaknuobih, kada je u pitanju odvodnja oborinskih voda, jedna od crnih točakaje ulica Borisa Hanžekovića koja je imala problem odvodnje sa"Glavice" preko ulice Eugena Kvaternika, te od petgrađevinski čestica 3 su riješene i ostale su još dvije kako bise riješila imovinska procedura. Grad ćeparalelno raditi na nogostupu i asfaltu u ulici Borisa Hanžekovića,te ćemo ovaj tjedan raspisati natječaj za izvođačaradova. Procjena vrijednosti projekta je okomilijun kuna i time bi zaokružili jednu cjelinu kada je u pitanjutaj dio grada, a kada je pitanje Vučjaka kanalizacija ide u onomdijelu u kojem nije napravljena i regulacija vodotoka u suradnji sHrvatskim vodama",rekao je gradonačelnik Neferović.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI