¨U London sam išla poslovno, no našla sam vremena i za uživanje¨

Marijana u Londonu
(FOTO: Privatna kolekcija)

12.02.2017. | A.I./M.B.
Pregleda: 9026

Marijana Batarilo dolazi iz okolice Zagreba i ima 24 godine. Završila je Ekonomski fakultet u Zagrebu. Nakon završetka faxa ostala je raditi u tvrtki u kojoj je i kao studentica radila oko dvije godine. Preko tvrtke je i otputovala u London, poslovno ali našla je vremena za sebe i uživanje u ljepotama Londona.



" Razlog putovanja bio je posjet Bett Show sajmu 2017, koji se održavao na Excelu u Londonu. Naime, cilj tog sajma je okupiti ljude, ideje, postupke i tehnologije, tako da nastavnici i učenici mogu ispuniti svoje potencijale, odnosno dovesti edukaciju na višu razinu uz pomoć hardverskih i softverskih rješenja. S obzirom da se firma u kojoj radim bavi i opremanjem škola multimedijskom opremom jasno je bilo da i ja moram tamo biti J. Putovala sam s kolegicom iz Ljubljane koja je za nas rezervirala let Ljubljana-London preko EasyJet-a. Cijena karte je bila cca 23 eura. Karta u povratku je bila nešto skuplja (djelomičan razlog je povratak nedjeljom) i iznosila je cca 63 eura. Ruta povratka je bila London (Gatwick) - Ljubljana. Po mom mišljenju EasyJet je dobar omjer cijene i kvalitete. Udobnost baš nije na najvišem nivou ali za kraće letove je prihvatljivo" – priča Marijana.





Bez obzira na posao i obveze, Marijana je pronašla vremena i za turističko razgledavanje Londona, ispijanje kave i shoppinga. " Posjetila sam London Bridge, Tower Bridge, Tate Modern muzej, Piccadilly Circus, Oxford Street Osim toga, vozila sam se u "cable car-u" preko Temze na visini od cca 90m s kojeg imate prekrasan pogled na London. Najbitnija stvar u Londonu svakako je savladati metro podzemnu željeznicu. I ne zaboraviti svaki put "cvikati" tzv. Ojster kartu pri ulasku, ali i izlasku iz podzemne. Jednom kad se to savlada sve ostalo je jako jednostavno" – kaže Marijana.



" Istina je da je za posjet Londonu potrebno malo više novca, nego za neke druge gradove jer hrana, piće, suveniri i slično drže svoju cijenu. Cijena kave je cca 20-30 kn, ali ukoliko pijete Costa kavu ili caffe late svaka kuna se isplati J. U shoppingu nisam baš previše vremena provela, ali ono što sam uspjela vidjeti je da su u Zari, Mangu, H&M-u cijene otprilike kao i kod nas, skuplje je, ali ne previše"- priča Marijana.



Kako kaže, njeno iskustvo je vrlo pozitivno kako s ljudima, tako i sa uslugom u hotelu gdje je odsjela, a posebno joj se svidjela hrana.

" Svakako bih voljela opet posjetiti London, ali ovaj put samo turistički, uživajući u svakom novom danu u Londonu" – poručila je za kraj Marijana.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI