Tko želi Milanovića natrag, neka dobro promisli

Naslov slike
(FOTO: 034 portal)

10.02.2017. | A.M./Direktno.hr
Pregleda: 5800

Kako sedanas može čitati u svim medijima, zatraženo je ukidanje imuniteta saborskomzastupniku i pročelniku Milanovićevog kabineta. No, s pravom se pitate što toima veze s našim loklnim portalom.

Dakle,postoji mogućnost proširenja te afere na samog bivšeg premijera Milanovića jernije za isključiti da se i on sam upetljao. U ostalom, kad se, kako suprodavali narodu, "iskrena, čista i poštena", takozvana vlada mora petljati stakvim malim aferama u vrijednosti od cc. 50.000 eura, moramo reći da nas jestrah sto se još sve skriva ispod tepiha.

A što setiče nas, svima je poznato da je naš lokalni gospodin Ronko bio jako blizakMilanoviću i vrlo dobro umrežen s rukovodstvom tadašnjeg SDP-a. Ne želimo rećida je on sam upletan u ovu aferu, ali želimo one oko njega, koji zagovarajupovratak svetog Milanovića, podsjetiti da bi se mogli dobro opeći s tim željamai da dobro promisle kad takvo nešto budu zagovarali.


Prenosimo saportala direktno.hr


Portal direktno.hr u posjedu je zahtjeva predsjednika SaboraBože Petrova predsjedniku Mandatno-imunitetnog povjerenstva Žarku Tušeku.

Božo Petrov traži odobrenje lišenjaslobode, određivanje pritvora, istražnog zatvora i pokretanje kaznenog postupkaprotiv Tomislava Sauche, zastupnika SDP-a.

Taj je zahtjev predsjedniku Saborapodnijelo Državno odvjetništvo RH u četvrtak, 9. veljače.

Za pretpostaviti je da je povod ovomzahtjevu ‘Afera dnevnice’.

Podsjetimo, državna revizijaustanovila je kako je Ured bivšeg premijera Zorana Milanovića, kojem jepredstojnik bio upravo Saucha, isplaćivao dnevnice za inozemna putovanja bezdokaza o putovanjima, u vrijednosti preko 300 tisuća kuna.

Prema nalazu za 2015. godinu izureda bivšeg premijera na imena trojice njegovih posebnih savjetnika – NevenuBudaku, Siniši Petroviću i Slavku Goldsteinu isplaćeno je 307. 785 kuna zainozemne dnevnice.

Riječ je o više od 500 inozemnihdnevnica, a putnim nalozima nije priloženo izvješće s puta niti drugavjerodostojna dokumentacija koja bi potvrdila da je putovanje obavljeno.Dvojici savjetnika isplaćeno je po 186, a trećem – njih 160. Ispada da je svakina službenom putu boravio gotovo pola godine. Zanimljivo je da su sva putovanjatrajala između 9 i 12 dana. Naknadno su svi demantirali da su putovali na računUreda.

”Ovdje se radi o gruboj grešci, ilio podmetanju, ili o teškom kaznenom djelu”, rekao je Saucha u izjavi netomnakon razotkrivanja afere u nedjelju.

U međuvremenu u medijima se pojavilai informacija kako bi u aferu mogao biti upleten Zvonko Matišić, bivši ravnatelj Ureda za opće poslove Vlade iSabora, osoba je koja je sa svojim ljudima trebala imati uvid u sve putnenaloge budući da se operativno cijela procedura isplate dnevnica provodi u tomuredu. Riječ je o sinu vozača pokojnog IviceRačana, bivšeg premijera i predsjednika SDP-a, koji je za vrijemetrećesiječanjske Račanove Vlade zaposlen u Ministarstvu vanjskih poslova ieuropskih integracija.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI