Gradonačelnik Vinko Kasana dobio podršku za novi mandat

Vinko Kasana
(FOTO: Compas.com.hr)

06.02.2017. | M.B./Compas.com.hr
Pregleda: 3790

Vatrogasni dom u Lipiku bio je premali da bi primio sve prisutne članove i simpatizere Hrvatske demokratske zajednice na stranačkom skupu HDZ-a Lipik održanom 3. veljače, koji se tradicionalno održava početkom godine, a kojim su na određeni način započela stranačka druženja uoči lokalnih izbora koji se održavaju u svibnju.

"Uz ovakav rad i trud, Gradski odbor Lipika i uz moje suglasje kao predsjednika Županijskog odbora, svi skupa dajemo podršku vašem sadašnjem gradonačelniku da se kandidira na sljedećim lokalnim izborima jer upravo je garancija njegove kandidature i vašega izbora da će grad Lipik pod njegovim vodstvom i vašom podrškom doživjeti daleko veći preobražaj i ljepše vrijeme koje je pred vama i siguran sam da je to dobra garancija opstojnosti sviju vas na ovom području.", rekao je Franjo Lucić, predsjednik ŽO-a HDZ-a Požeško-slavonske županije i zastupnik u Hrvatskom saboru naglasivši pritom kako ovoliko pripremljenih projekata u Lipiku nema niti jedan grad u županiji čime je Lipik perjanica Požeško-slavonske županije i da kroz projekte o kojima je nešto ranije govorio gradonačelnik u Lipiku imamo budućnost.

Gradonačelnik Vinko Kasana uz zahvalu biračima, vjeruje kako njihovo povjerenje nije iznevjerio, a u svom govoru podsjetio je na dio onoga što se radilo u protekle četiri godine. - Od asfaltiranja cesta i popravljanja infrastrukture mislim da nema niti jednog sela gdje nismo radili na onome što je selu bitno, rekao je gradonačelnik Kasana te istaknuo dobru suradnju s Gradom Pakracom na kapitalnim projektima, skorašnji početak izgradnje akumulacije Šumetlica, aglomeracije na području Lipika i Pakraca te niz manjih zajedničkih projekata. Istaknuo je i privatne investicije na području Lipika, a koje su započele u njegovom mandatu. Jedna od tih je bioplinsko postrojenje u Gaju gdje su u tijeku završni radovi, a gdje je kako ističe trebalo uložiti puno truda, razgovora i uvjeravanja da je Gaj najbolja lokacija za takvo postrojenje. Gradonačelnik je spomenuo i investicije u Lipik Glasu, transformaciju kapitala u Studencu koji je promijenio vlasnika, a rekao je kako je najvažnije što nije bilo značajnih otpuštanja radnika u sve ovo vrijeme. Tu je i investicija rekonstrukcije i izgradnje Doma hrvatskih veterana, obnovu višestambenih grada u Lipiku, a oko svih projekata trebalo je puno lobiranja i rada. Najavio je i investicije u Poduzetničkoj zoni II gdje bi s izgradnjom trebale započeti tri tvrtke, a s proljećem je najavio i nove radove u Lipiku, od gradnje nogostupa, asfaltiranja parkirališta na groblju i drugih.


Gradonačelnik se dotaknuo i vječite teme ZRC-a. - Govorio sam javno 3.10 bit će otvoreni radovi, i zaista bilo bi tako da nije napravljena kardinalna greška i nakon sveg političkog pritiska i pokušaja da ispravimo ono što je konzultant pogriješio jednostavno to se nije moglo jer nije bilo u skladu sa zakonom, rekao je gradonačelnik Kasana te dodaje kako je nedavno bila ministrica Gabriela Žalac te je cijela stvar prolongirana za godinu dana.


- Bit će raspisan ponovo natječaj, investitor radi, promijenio je konzultanta i sve će biti ispravljeno, krajem godine Kursalon i Wandelbahn idu na natječaj, a sama gradnja hotela ne ide na natječaj već će ona krenuti možda čak i ovog proljeća., rekao je Kasana te zaključio kako nam predstoji razdoblje od predizbornih tri mjeseca no da "spremnih 900 milijuna kuna projekata nam daje pravo da tražimo još jedan mandat i da završimo što smo započeli".

Kako je uvodno istaknuo predsjednik Temeljnog ogranka HDZ-a Lipik Slobodan Katunar, vrlo je važna vertikalna poveznica s Vladom i ministarstvima, posebno zadnjih četiri mjeseca je izuzetno dobra suradnja i tad su nam sva vrata otvorena. - Najviše natječaja i sredstava je došlo upravo iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU gdje i ubuduće polažemo nade, rekao je Katunar.

Pomoćnik ministrice Davor Huška rekao je da se vidi u Lipiku rezultat planiranja i odlične strategije te čestitao na dosadašnjim projektima. - Svi projekti o kojima je pričao gradonačelnik imaju odlične temelje zato što su pripremljeni, a u europskim fondovima koji su nam sada dostupniji ima novaca više nego ikad, rekao je Huška te kako je vrijeme pred nama kad su nam ta sredstva dostupna upravo zato što postoji poveznica prema vrhu, odnosno HDZ obnaša vlast u Zagrebu.

Stranačko druženje u Lipiku popratilo je više od 200 ljudi, domaćin je bio Temeljni ogranak HDZ-a Lipik, a skup su među uvaženim gostima podržali, saborski zastupnik Franjo Lucić,  pomoćnik ministrice regionalnog razvoja i fondova Europske unije Davor Huška, gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević, načelnik Končanice Zlatko Bakunić, zamjenik načelnika Brestovca Jozo Buće te zamjenik gradonačelnika Požege Darko Puljašić. Uz živu glazbu druženje je potrajalo, a blagovao se to večer paprikaš kojeg je skuhano preko sto litara što se brzo i pojelo jer ni organizator nije predvidio toliku zainteresiranost članova i simpatizera.

izvor: www.compas.com.hr



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI