Udruga ¨Moj bližnji¨ iz Dervišage dobila vrijednu donaciju različitih stvari iz Njemačke

Udruga "Moji bližnji" iz Dervišage
(FOTO: M.M.)

01.02.2017. | M.M.
Pregleda: 7421

Humanitarna udruga "Moj bližnji" iz Dervišage danas je dobila donaciju od Njemačke udruge "Oase".

Ove dvije udruge surađuju od 1992. godine od kada je udruga "Moj bližnji" aktivna.

Radi se o donaciji punog šlepera raznih stvari od ortopedskim pomagala, odjeće, obuće, namještaja, posuđa i drugim raznovrsnim stvarima.


Predsjednik udruge "Oase" Arvid Feldhoff kaže kako on i supruga su jedini članovi njegove udruge te djeluju po cijeloj Europi donirajući drugim udrugama razne stvari koje te udruge podijele osobama kojima je pomoć potrebna. Udruga "Oase" aktivna je od 1989. godine i godišnje po različitim europskim zemljama donira preko 65 šlepera potrebitih stvari.




"Udruga "Moj bližnji" dobije godišnje tri do četiri puta po šleper raznih stvari kao donaciju.

Nakon što volonteri i članovi naše udruge razvrstaju sve kutije, svi manjeg imovinskog stanja i oni kojima je potrebna pomoć dođu u mjesni dom u Dervišagi kako bi si izabrali i uzeli ono što im je potrebno.

Udruga djeluje ne samo na području požeško – slavonske županije nego i šire." - rekao nam je predsjednik Udruge "Moj bližnji" Franjo Kligl



"Grad Požega podupire rad udruga, a ovo je jedan naš zajednički prijatelj Franjo Kligl i njegova udruga "Moj bližnji" koja već dugi niz godina pomaže našim sugrađanima i na području Požeštine i šire.

Možemo reći da je transparentno, korisno i ja kao ravnatelj Doma zdravlja često se nađem s Franjom jer ovdje bude medicinske opreme koju mi možemo koristiti i dati našim sugrađanima.

Nažalost jako puno naših sugrađana dolazi ovdje koji su u potrebi i preuzimaju od udruge, robu cipele i sve ono što im je potrebno.

Udruga je već dugi niz godina u proračunu grada Požege gdje se sufinancira i upravo potpomaže s ne velikim sredstvima koja su vrlo dobro upotrebljena." - rekao nam je Darko Puljašić zamjenik gradonačelnika Grada Požege i ravnatelj Doma zdravlja požeško – slavonske županije



Udruga "Moj bližnji" poziva sve ljude dobre volje koji imaju viška stvari koje ne koriste ili misle baciti da se jave udruzi i doniraju te stvari kako bi se pomoglo ljudima kojima je to stvarno potrebno.














Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI