Matej Bekavac novo pojačanje NK Slavonije

Matej Bekavac
(FOTO: NK Slavonija)

30.01.2017. | M.M./nk slavonija požega.hr
Pregleda: 8138

Novo lice osvanulo je u svlačionici požeških plavih. Riječ je o 22-godišnjem Mateju Bekavcu, igraču koji je prošao kompletnu nogometnu školu u NK OSIJEKU, čiji je igrač bio do prošlog ljeta kada je prešao u BSK iz Bijelog Brda. Matej je bio član i mlađih kategorija hrvatske nogometne reprezentacije od U-15 do U-19.

Trener plavih Robert Špehar vrlo se pozitivno osvrnuo na dolazak novog člana u plavu svlačionicu kao i na sami početak priprema za proljetni dio:

"Matej je igrač koji će nam sigurno biti od velike koristi i pravo pojačanje. Polivalentan je igrač koji može kvalitetno odigrati i u veznom redu i u napadu. Mlad je igrač, odličnog karaktera i željan dokazivanja i siguran sam da će se vrlo brzo uklopiti u našu momčad. Ljetos smo iznenada ostali bez 7-8 igrača i možemo reći da je 14-15 igrača iznijelo  skoro cijelu jesensku polusezonu. Kako nas na proljeće uz teške prvenstvene utakmice očekuje i završnica županijskog kupa morali smo proširiti kadar priključivanjem i nekolicine talentiranih juniora a od igrača kao što je Matej, uz naše iskusne igrače Pavelića, Podobnika, Bobana, Majstorovića, Nerude.., mogu puno toga naučiti.


Za sada mogu samo pohvaliti dečke da odlično rade po teškim vremenskim uvjetima, nadam se samo da će uskoro vremenske prilike dozvoliti da krenemo i sa odigravanjem pripremnih utakmica."





Od igrača u pogonu, po posebnom programu rade Josip Neruda i Mislav Včelik koji imaju problema s ozljedom koljena, i dok se za Včelika očekuje da se uskoro priključi ostatku ekipe, za Josipovu ozljedu se sumnja da je ipak teže prirode. Obojica će uskoro napraviti pregled magnetskom rezonancom kako bi se ustvrdila jačina njihovih ozljeda.

Što se tiče igračkog kadra, puno je bilo upita za igrače Slavonije od strane drugoligaških i prvoligaških klubova i očito je da požeški igrači postaju ponovno zanimljivi na "nogometnoj tržnici". Od trenutnog kadra, Antonio Kurbalić odrađuje probu u jednom drugoligašu a svi ostali igrači se u miru pripremaju za nastavak proljetne polusezone.

Dolaskom Mateja Bekavca osnažio se igrački kadar, a i popunila "rupa" mogućim odlaskom Kurbalića, ali i ovim potezom sve je očitija povezanost požeškog i osječkog "nogometnog bazena", jer je u protekle dvije-tri godine nekoliko mladih igrača Slavonije (Soldić, Gurdon, Janček, Mršić...) zamjenilo Slavonijinu svlačionicu Osječkom a od ljetos su iz osječkog pravca došli, na jednogodišnju posudbu požežanin Alen Božić te spomenuti Kurbalić i Bekavac.

Trener Špehar očekuje i da neki od junioraca (Karačić, Smojvir, Banić, Zrnčić...) koji su već godinu dana u seniorskom uzrastu iskoče u prvi plan kako je to jesenas napravio Jakešević, a ugodno je iznenađen i radom i zalaganjem mlađih juniora (Solde, Puntarića, Majetića, Čička..).

Sljedeća pripremna utakmica planirana je za subotu s NK ORIOVCEM, ako vremenski uvjeti dopuste njeno odigravanje.

Mjesto odigravanja utakmice biti će poznato tokom idućeg tjedna.

IZVOR: www.nk-slavonija-pozega.hr


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI