Zainteresirani gradovi i općine neka prijave projekte Ministarstvu

(Ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Lovro Kuščević)
(FOTO: M.M.)

28.01.2017. | M.M
Pregleda: 3263

Ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Lovro Kuščević donio je Odluku o raspoređivanju i korištenju sredstava kapitalnih pomoći gradovima i općinama za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda za 2017. godinu.

Sukladno tome poziva sve zainteresirane gradove i općine da prijave projekte i predaju zahtjeve Ministarstvu do 24. veljače 2017. godine, jer zahtjevi koji budu zaprimljeni nakon navedenog roka neće se uzeti u razmatranje.

Ove godine u Državnom proračunu osigurano je 40 milijuna kuna, što predstavlja povećanje od 10 milijuna kuna u odnosu na prošlu godinu. Tom prilikom ministar je izjavio kako: " Nastavljamo ulaganje u komunalnu infrastrukturu, posebno u manje, ruralne sredine kako bi smanjile zaostajanje za velikim centrima, te kako bi svojim žiteljima omogućile što bolje i lakše uvjete za život te ostajanje ljudi u tim sredinama".


Inače, pod poticanjem razvoja i ujednačavanju komunalnog standarda smatraju se sve aktivnosti koje će potaknuti ili pridonijeti boljem obavljanju određenih komunalnih djelatnosti i pružanju odnosno isporuci komunalnih usluga, a koje će pridonijeti većoj kvaliteti življenja stanovnika na području pojedine jedinice lokalne samouprave.


Ovdje se naročito misli na izradu projektne i druge dokumentacije, izvođenje radova i ugradnja uređaja, te nabavu opreme kojom će se znatno poboljšati kvaliteta isporuke komunalne usluge.

Ministarstvo će prihvaćene projekte sufinancirati u određenim udjelima ovisno o skupini u koju je jedinica lokalne samouprave razvrstana prema indeksu razvijenosti i taj udio se kreće od 40 do 80%, s time da sredstva koja će se odobriti pojedinoj općini ili gradu mogu iznositi maksimalno 450.000,00 kuna, što je u odnosu na prošlu godinu povećanje za gotovo 30%.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI