Suci će na posao u Slavonski Brod

Sud u Požegi
(FOTO: arhiv)

25.01.2017. | A.M.
Pregleda: 8042

Kako se do sada po medijima pisalo o ukidanju Stalne službeŽupanijskog suda u Slavonskom Brodu iz Požege, do toga za sada neće doći ali ćepo odluci predsjednika Županijskog suda Mirka Svirčevića suci Kaznenog odjelapožeške Stalne službe biti od 1. veljače raspoređeni po godišnjem rasporedu narad u Slavonski Brod.

Značilo bi to da će suci za pojedine predmete biti primoranibilo osobnim ili službenim automobilima putovati u 45 minuta udaljeni SlavonskiBrod. Uzmemo li u obzir opterećenost suda neriješenim sudskim sporovima idugotrajnim slučajevima, nije za očekivati da se u pravosuđu nešto pomaklo nabolje.

Kako saznajemo, zbog navedene odluke već su predsjedniku Vrhovnogsuda Republike Hrvatske, četiri suca i tri službenika Kaznenog djela Stalneslužbe u Požegi uputili prigovor.


Požeški suci, kako doznajemo, smatraju da Svirčević nemaovlasti ukidanja Stalne službe u Požegi pa ni protivno njihovoj volji nametnutiim premještaj u Slavonski Brod.


Prema neslužbenim informacijama koje smo dobili od jednogslužbenika Suda, navodno je dolaskom Svirčevića na mjesto predsjednika suda došlodo poremećaja kolegijalnih odnosa a sve zbog "negativnih" novinarskih članaka ukojima se Svirčević pronašao.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI