Izložba starih vjenčanica, kušaonica slastica, pjenušca, voćnih rakija te šišanje i brijanje po pola cijene

Ravnateljica GMP, Maja Zebčević Matić
(FOTO: M.B.)

24.01.2017. | Mateja Barukčić
Pregleda: 6741

Gradski muzej Požega organizira prvu ovogodišnju Noć muzeja u petak, 27.1.2017., s početkom u 18:00 sati u prostoru Gradskog muzeja u Požegi.



"Prvi dio Noći muzeja je otvoreni muzej u stilu vintage barber shopa pod imenom "Ajmo se brijat!" u muzejskoj brijačnici IN situ iz 1910. godine gdje će vas majstori Mato, Matija i Ivica šišati i brijati u pola cijene. U muzeju će uz Glazbenu slušaonicu DJ-ova Hriša, Dalija, Pavke, Peje i Tope "Od 40-tih do 90-tih" biti i kušaonica tradicijskih suhih kolačića muškacona Medenog Srca i voćnih rakija obitelji Šimić", ističe Maja Zebčević Matić, ravnateljica Gradskog muzeja Požega.





Drugi dio Noći muzeja pod imenom "U dobru i zlu...", koji također počinje u 18:00 sati, sadržava izložbu GMP "Tko pjeva (i svira), zlo ne misli", muzejsku radionicu za djecu izrade vjenčanog nakita te svečano otvorenje izložbe Muzeja za umjetnost i obrt  iz Zagreba "U dobru i zlu... vjenčana odjeća od 1870. do 1970.".

"Autorica ove izložbe je Andrea Klobučar a izložba je rezultat dugogodišnjeg istraživanja te još dulje restauracije vrlo zahtjevnih tkanina od kojih su napravljene vjenčanice ali i modni dodaci poput vjenčića, tokica, rukavica, cipela i torbica. Na izložbi će biti izloženo jedanaest vjenčanica, jedno žensko odijelo, dva muška odijela, šest komada donjeg rublja, jedan steznik i jedna podsuknja", rekla je Ljiljana Marić.



Uz Glazbenu slušaonicu i Foto atelje "Martu" gdje će biti moguće naslikavanje s kumovima i starim svatima, u 23:00 sata bit će kušanje svadbene torte na četiri kata Medenog Srca i pjenušca Josipović.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI