¨Oduvijek me zanimao svijet tehnologije¨

Ivo iz Daruvara
(FOTO: Privatna kolekcija)

22.01.2017. | A.I./M.B.
Pregleda: 5876

Mladi ljudi su nada za bolju budućnost. Netko voli sport, netko glazbu, ples, jasno je da svatko ima neki hobi, a Ivin je ljubav prema tehnologiji.

Ivo ima 19 godina i završio je srednju školu u Daruvaru, smjer Tehničar za računalstvo. "Školu sam završio sa odličnim uspjehom i upisao Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija u Osijeku"- priča Ivo.




Kako kaže, ljubav prema tehnologiji je započela od malih nogu, od igranja na starim telefonima, gameboya, pa sve do računala. "U početku sam samo igrao igrice,kao i svako dijete,ali kako sam bio stariji tako me i tehnologija počela zanimati sve više. Počeo sam se baviti ozbiljnijim stvarima"- kaže Ivo.




"U srednjoj školi sam dobio jako dobru podlogu za nastavak školovanja. Na praksi smo počeli učiti o uređajima iz svakodnevnog života, kako rade i kako su napravljeni. To mi se svidjelo, te sam nakon nekoliko mjeseci počeo raditi na svojim projektima koji su mi olakšali svakodnevnicu. Došao sam na ideju i napravio uređaj sa kojim mogu upravljati svijetlom u sobi i drugim kućanskim aparatima u kući preko mobitela ili čak daljinskog upravljača za televizor. Na uređaju sam sve sam napravio, od programiranja do sklapanja svih komponenti u jednu cjelinu"- priča Ivo.

Osim samostalne izrade jednostavnijih uređaja Ivo voli i fotografiranje. Prije par godina kupio si je profesionalni fotoaparat od svojeg džeparca. Kako kaže nijedan izlazak u prirodu ne može proći bez fotoaparata.



" Bavim se i dizajnom, sa nekih 15 godina počeo sam raditi u programima za obradu slika i video zapisa. Zadnjih 3-4 godine volontiram za jedan časopis za koji sam radio sve od plakata, dizajniranja grbova, zastavica, privjesaka za auto pa do promotivnih videa"- priča Ivo.

Što se igrica tiče, nema previše vremena za to zbog obveza na faxu, no s prijateljima uvijek rado odigra. "Zanimljivije mi je raditi na nekom novom videu ili obrađivati fotografije nego igrati igrice" – otkriva Ivo.



Zasad je to sve samo hobi, spajanje ugodnog i korisnog je rezultat njegovog volontiranja. Ivo je svojim idejama i izumima pokazao vrijednost onog što voli i u čemu uživa. Pred njim je još mnogo vremena i vjerujemo da će napredovati i ostvariti sve što zamisli.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI