Nakon snijega stiže ledeni val

Snjeg
(FOTO: Google)

16.01.2017. | M.B./24sata
Pregleda: 8818

Snijega će ponajprije navečer i u noći mjestimice biti i u istočnim i središnjim krajevima. Puhat će umjeren, povremeno i jak sjeveroistočnjak, najviša dnevna temperatura između -3 i 2.

Zbog bure je proglašen crveni alarm za ponedjeljak i utorak na području Istre, primorja i podvelebitskog kanala.




Ograničenja u prometu zbog vjetra


Zbog jakoga vjetra ima ograničenja u cestovnom i brodskom prometu; u veće dijelu zemlje ceste su mokre i skliske, mjestimice snijeg, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorene su: autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, autocesta A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica; Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene i državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački.

Na Krčkom mostu, autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika i Jadranskoj magistrali (DC8) od Bakra do Novog Vinodolskog zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a od Novog Vinodolskog do Karlobaga dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Jak vjetar usporava promet i na riječkoj obilaznici na mostu Rječina i na autocesti A7 između GP Rupa i NP Rupa.

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje, slab snijeg mjestimice pada u Gorskom kotaru, a moguća je i poledica. Vozače HAK upozorava da na put ne kreću bez zimske opreme.

Magla mjestimice usporava promet u unutrašnjosti, a ima je i na autocesti A1 između Zagreba i Bosiljeva.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

U prekidu su: trajekti na linijama: Stinica-Mišnjak i Prizna-Žigljen, katamarani na linijama: Novalja-Rab-Rijeka, Silba-Olib-Premuda i brodska linija: Mali Lošinj-Unije-Susak.

izvor: www.jutarnji.hr



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI