Javni poziv za dostavu prijedloga za dodjelu županijskih nagrada

Zgrada županije
(FOTO: Google)

15.01.2017. | M.B./Požeško-slavonska županija
Pregleda: 4389

Na temelju članka 10. Odluke o županijskim nagradama("Požeško-slavonski službeni glasnik”, br. 6/02 , 4/04, 9/21016), Odbor zadodjelu županijskih nagrada Požeško-slavonske županije raspisuje JAVNI POZIV za dostavu prijedlog za dodjelu županijskih nagrada Požeško-slavonske županije.

I.

Pozivajuse fizičke i pravne osobe da dostave svoje prijedloge za dodjelu županijskihnagrada Požeško-slavonske županije.


II.


-Nagradaza životno djelo
-Godišnjanagrada Poveljazahvalnosti Požeško-slavonske županije"

III.

Nagrade Požeško-slavonskežupanije su javna priznanja koja Požeško-slavonska županija dodjeljuje zaznačajna postignuća i doprinos razvitku i ugledu Požeško-slavonske županije napodručju znanosti, gospodarstva, prosvjete, kulture, zdravstva, socijalneskrbi, humanitarnog djelovanja, tehničke kulture, tjelesne kulture, športa,prostornog uređenja i zaštite okolišta te drugih područja društvenog života.

IV.

Godišnjanagrada dodjeljuje se pojedincima, djelatnim skupinama, tvrtkama, ustanovama,udrugama, vjerskim zajednicama i drugim pravnim subjektima za osobit doprinos irezultate postignute u prethodnoj godini, a koji žive ili djeluju na područjuPožeško-slavonske županije.

V.

Nagradaza životno djelo dodjeljuje se pojedincima čiji je stvaralački put zaokružen teza njihovu cjelokupnu djelatnost koja je od osobitog značaja za razvitakodređenog područja djelovanja, odnosno za ostvarenje koje predstavlja značajandoprinos razvitku određene djelatnosti te trajno dobro Požeško-slavonskežupanije.

VI.

Nagrada se ne može dodijelitidržavnim, županijskim, gradskim i općinskim družnosnicima za ostvarenjapostignuta na tim dužnostima dok tu dužnost obnašaju.

VI.

Povelja zahvalnosti Požeško-slavonskežupanije dodjeljuje se fizičkim i pravnim osobama, za zapažene aktivnosti upromicanju ugleda Županije, te naročite uspjehe na svim područjima gospodarskogi društvenog života od značaja za Županiju.

VII.

a)Prijedlog za dodjelu nagrada mora sadržavati:

-životopis kandidata
-tijek njegova rada
-posebni uspjesi sa stručnim ocjenama
-temeljito obrazloženje.

b)za ustanove, tvrtke i udruge:

-osnovni podaci
-sadržaj djelovanja i rezultata
-temeljito obrazloženje sa stručnim i drugimocjenama.


VIII.
Ako pojedini prijedlog za dodjelu nagrade nije potpun ili ne sadrži dovoljno elemenata zaodlučivanje, Odbor može od predlagača zatražiti dopunu prijedloga.

IX.

Prilikom ocjenjivanja vrijednosti postignuća kandidatapredloženih za nagrade cijenit će se: da surezultati najbolji na području Požeško-slavonske županije, a nadprosječni uodnosu na istovrsne na državnoj razini
-da surezultati plod zalaganja članova organizacije ili pojedinca, a ne posebnopovoljnog položaja uvjetovanog drugim čimbenicima<
-daostvareni rezultati pridonose razvitku grane djelatnosti i općem napretkusredine u kojoj su ostvareni te Požeško-slavonskoj županiji u cjelini.

X.

Nagrade će biti dodjeljene nasvečanoj sjednici Požeško-slavonske županije u povodu Dana županije.

XI.

Prijedloge u pisanom obliku trebadostaviti najkasnije do 20. veljače 2017. godine na adresu:

Požeško-slavonska županija
TAJNIŠTVO
Odbor za dodjelu županijskihnagrada
Županijska 7
34 000 Požega


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI