U drugoj fazi obnove u ambulantu će biti uloženo oko 500 tisuća kuna

Dom zdravlja Velika
(FOTO: M.B.)

13.01.2017. | Mateja Barukčić
Pregleda: 14119

U ambulantu u Velikoj Dom zdravlja Požega uložio je 181 000 kuna svojih novaca zbog podizanja kvalitete usluge pacijentima.

"Zbog vremenskih prilika u Velikoj, ova sjeverna strana bila je na vjetrometini i zidovi su u ambulantu puštali vlagu te smo nekoliko puta godišnje morali bojati zidove. Kako bi to spriječili, odlučili smo sami uložiti sredstva u prvoj fazi obnove ambulante. U drugoj fazi će se uložiti oko 500 000 kuna preko projekta u suradnji s Požeško- slavonskom županijom i agencijom PANORA gdje će se obnoviti sva stolarija i sve ambulante privesti onoj svrsi koju građani zaslužuju", rekao je ravnatelj Doma zdravlja u Požegi Darko Puljašić.




Puljašić dodaje da su radovi odrađeni s tvrtkama iz Požeško- slavonske županije te da će se u infrastrukturu ostalih ambulanata u županiji uložiti oko 2,6 milijuna kuna a u opremu 2,4 milijuna kuna. Projekt s 85% sufinanciraju fondovi
Europske unije, a 15% iz ostalih fondova. Natječaj bi trebao krenuti ovih dana, a nositelj projekta je razvojna agencija PANORA.




Što se tiče uređenja ambulante u Velikoj, osim stolarije na sjevernoj strani, uređena je i stomatološka ambulanta u kojoj već tri godine radi dr. stomatologije Marijana Zenko Pirc.



"Ambulanta je veličine 30-ak kvadrata, a dobili smo i novu aparaturu (stolica, ormari, autoklav, instrumenti). Više
nemamo problema s grijanjem i vodom. Moram reći da je ugodnije i kvalitetnije raditi kako nama, tako i pacijentima koji rado dolaze, pogotovo djeca koje imamo puno. Trenutno imamo oko 1500 pacijenata i još uvijek ih upisujemo", rekla je dr. Zenko Pirc.



Načelnik općine Velika Vlado Boban rekao je da zadovoljan što se uspio održati velik broj pacijenata, upravo zahvaljujući novom aparaturom i modernizacijom ambulante. "Naravno da nam je interes da u našoj sredini imamo viši standard jer možda će upravo to nekoga zadržati ovdje, mi svakako moramo zadržati ljude u općini te stvarati uvjete za sve nas ovdje.", rekao je za kraj Vlado Boban.






Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI