Manifestacija ¨zeleno - plavo¨ 21. siječnja na Trgu Sv. Trojstva

Naslov slike
(FOTO: 034 portal)

13.01.2017. | M.M.
Pregleda: 4989

Obrtnička komora Požeško-slavonske županije u suradnji sa Gradom Požega i partnerima, 21. siječnja 2017. godine, u Požegi organizira projekt gospodarske manifestacije "zeleno - plavo".

U sklopu projekta, koji organizira desetu godinu za redom, organizira se promocija proizvoda hrvatskog ribarstva pod nazivom "Riba Hrvatske - Jedi što vrijedi", promocija domaćih poljoprivrednih proizvoda, povezivanje proizvođača i ugostitelja, te promocija tradicionalnih jela uz Vincelovo.

Pokrovitelj projekta biti će Ministarstvo poljoprivrede.


Projekt se organizira u cilju jačanja ugleda jedinstvene obrtničke asocijacije, kao nezaobilaznog čimbenika razvoja obrtništva i sveukupnog gospodarstva na prostorima na kojima djeluje.


Ciljevi projekta :

- povezati «zeleno» i «plavo», odnosno kontinentalnu i jadransku Hrvatsku,
- promovirati vrijednosti obrtničkih proizvoda i usluga,
- povećanje konkurentnosti poljoprivrednih proizvoda i turizma,
- doprinijeti povećanju potrošnje proizvoda hrvatskog ribarstva kao i podizanje svijesti domaćih potrošača o ovim proizvodima kao o visokovrijednim namirnicama,
- promocija hrvatskih autohtonih prehrambenih proizvoda na domaćem turističkom tržištu,
- promotivna kampanja stavljanja u promet novih ili redizajniranih postojećih proizvoda i gastro usluga,
- povećanje prometa i dohotka proizvođača,
- prezentacija gastro ponude Područnih obrtničkih komora i Udruženja obrtnika,
- gospodarska prezentacija, susreti gostujućih i domaćih gospodarstvenika, kao i susreti s novinarima.





Za sudjelovanje u Projektu "zeleno - plavo" pozvani su Područne Obrtničke komore i Udruženja obrtnika diljem Hrvatske, da se kao partneri priključe ovom projektu, te aktivnim sudjelovanjem svojih predstavnika i pripremom gastro ponude svog kraja daju podršku projektu "zeleno – plavo".

U Projektu se očekuje preko 150 sudionika, a do sada su sudjelovanje potvrdili obrtnici iz Dubrovnika, Rijeke, Istre, Splita, Šibenika, preko Zagreba, pa sve do Osijeka, Vinkovaca i Vukovara.

Službeno otvorenje manifestacija "zeleno – plavo" je u 10:40 uz potpalu vincelovske vatre i simboličnu rezidbu trsa na Trg Sv. Trojstva neposredno uz Gradsku kuću. Nakon čega će predstavnici Obrtničkih komora i Udruženja obrtnika na štandovima pripremati degustaciju gastro-jela jadranskih i kontinentalnih Obrtničkih komora i Udruženja obrtnika, dok se istodobno nude naša vrhunska vina.

Istovremeno se održava promocija projekta TRADICIONALNO JELO UZ VINCELOVO gdije će se na vatri peći kobasice i slanina na vincelovskom štapu.

Predstavnici Obrtničkih komora i Udruženja obrtnika na pozornici će prezentirati svoju ponudu, te predstavljati turističku destinaciju.

Završetak programa "zeleno-plavo" je oko 15:00 sati

Prigodna svečanost, sa dodjelom priznanja svim sudionicima za sudjelovanje u Projektu "zeleno- plavo" uz zajedničku večeru sudionika planirana je za 20:00 sati.







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI