Povećan broj dolazaka domaćih gostiju

Gosti u Pakracu
(FOTO: Pakrački list)

13.01.2017. | M.B./Pakracki list
Pregleda: 3251

Prema podacima koje vodi Turistička zajednica Grada Pakraca od 1. siječnja do 31. prosinca 2016. godine ostvareno je 3.627 noćenja, od toga 2.425 noćenja domaćih turista te 1.202 stranih, a u prošloj godini bilježi se porast dolazaka domaćih turista za 178 gostiju u odnosu na 2015. godinu, rekla nam je Gabriela Sabo Seleši, voditeljica ureda Turističke zajednice Grada Pakraca.

Pakrac je tako u prošloj godini posjetilo 1.044 domaćih (63 posto) i 624 (37 posto) strana turista koji su se u prosjeku zadržavali po dva dana. Najviše ih je u Pakracu boravilo u rujnu (237), zatim u studenom (204) dok ih je najmanje bilo u veljači (60).

Od 624 stana turista, najviše gostiju bilo je iz Italije (124), Srbije (75), Slovenije (71), Austrije (57), po četrdesetak turista stiglo je iz Mađarske, Češke i Slovačke, dvadesetak iz Austrije i Nizozemske te desetak iz SAD-a, Australije, Francuske, Bugarske, Švedske i Švicarske.


Iako je zabilježen manji broj dolazaka stranih turista od domaćih, može se reći da se i njihov broj iz godine u godinu povećava i u Turističkoj zajednici Grada Pakraca uvjereni su da će se taj trend i nastaviti.


Tijekom prošle godine turistima u gradu Pakracu na raspolaganju je bilo četiri objekta za iznajmljivanje od kojih je najveći broj dolazaka i noćenja ostvaren u prenoćištu "Hotel Pakrac", zatim u Planinarskom domu Omanovac, a nemale brojke ostvaruju i apartmani "Ariana" te apartmani u Hrvatskom domu dr. Franjo Tuđman.

"Sve aktivnosti usmjerene na razvoj turizma idu u pravom smjeru što pokazuju i brojke koje svake godine sve više rastu, no to nije posao koji se radi preko noći. Činjenica je da naš grad posjećuju turisti koji su iz bilo kojih razloga čuli za Pakrac, a Grad Pakrac i Turistička zajednica grada će i u ovoj godini nastaviti s inicijativama, aktivnostima i projektima koji imaju za cilj promociju grada i upoznavanje turista s našom kulturnom i gastronomskom baštinom te na taj način nastaviti pozitivan trend dolazaka", dodala je Gabriela Sabo Seleši.

izvor: www.pakrackilist.hr


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI