Smolčić: ¨Zec i Zdrava¨ prije nego ¨Nef i Smole¨

Predsjednik Gradskog vijeća Požege Nino Smolčić
(FOTO: A.M.)

12.01.2017. | A.M.
Pregleda: 11897

Nakon jučerašnje tiskovne konferencije koju su održali požeškiSDP-ovci, Zdravko Ronko i Marijan Cesarik, na kojoj je Ronko oštroprozvao Ninu Smolčića i gradonačelnika Neferovića, bilo je i zaočekivati da će jedan od njih odgovoriti na prozivke.

Upravoje taj događaj bio razlog današnjoj konferenciji koju je održaopredsjednik Gradskog vijeća Nino Smolčić.

Sverečeno na konferenciji donosimo u potpunosti u pisanom i videoobliku.





"Vrijemeje da se Ronkom pozabave djeca iz vrtića

Ne bi bilo korektno da se ne osvrnem na istupe zadnjih ostatkaostataka požeškog sdp-a koji je postao svrha postojanja samo jednogčovjeka i koji je cijeli požeški i županijski sdp podredio samosebi.

Ne tako davno Zdravko Ronko je otvoreno prijetio u javnosti kakoće se nakon izborne pobjede pozabaviti "djecom iz vrtića".Prošlo je otad i nekoliko, za njega izgubljenih izbora, a ZdravkoRonko je zaboravio na dato obećanje. No, djeca su ostala željnazabave te odlučila da se oni sada poigraju s čika Zdravkom.Shvatili su, naime, kako se iza maske krije osoba lažnog morala kojabi najmanje smjela govoriti o poštenju i visokim moralnimvrijednostima.

Samoimenovanje pa prisvajanje tuđeg novca

Iza krinke moralnog dobročinitelja krije se osoba koja je čaktri puta uhvaćena u sukobu interesa i to svaki put zboghalapljivosti prema novcu. Ako bih birao koja mu je glupost veća, neznam koju bih istaknuo, ali vlastito imenovanje za predsjednikaSkupštine Tekije pa onda i vlastita odluka da si isplaćuje naknadušto mu je omogućilo protuzakonito prisvajanje 60.000 kn orginalnaje, ali je prozirna pa je uhvaćen s prstima u pekmezu.

Veza Zec - Zdrava

Spominje Zdravko riječ koalicija koja mu se posebno omilila jerje iz njegove omiljene koalicije i tada tvrtke zadužene za sve odigle do tenka, Kamen Ingrad, "kupio" dva stana površinestotinjak kvadrata i vrijednosti 75.000 €.



No, kad smo kod stanova, pozivam Ronka da javno pokaže dokaze ootplatama anuiteta upravo za te stanove Kamen Ingrada. To bi bio samomali znak zahvalnosti prema koalicijskom partneru koji ga je obilatodarivao, a suradnja se plaćala gradskim novcem.

Za radno mjesto morali se učlaniti u SDP

Zdravko Ronko i njegovi jataci (kojih je kako čujemo sve manje uPožegi) mene već godinama prozivaju za svašta, a ne mogu mipronaći ni odvezane vezice za patike. Što se tiče zapošljavanja,pa neka javno kaže kako je zapošljavao članove svoje obitelji popartijskom ključu, a neki su dobivali posao predsjednika ne naosnovi rezultata, nego na ostavljenom dojmu i kako u njegovo vrijemeniti čistačica nije mogla dobiti posao ako to on nije odobrio.Riječ je o desecima, možda i stotinama Požežana koji su uz svojčemer i jad što su morali moliti za posao i pokloniti se u ureduZdravka Ronka, bili obvezni i potpisati pristupnicu za SDP.

Ronkova bajka o tržnici, braniteljskim stanovima, Poreznojupravi:

Ronkove riječi "Nef i Smole" ja bih zamijenio sa "Zec iZdrava". Ja nikada nisam potpisao niti jednu mjenicu, a kamoli 48Vedranu Neferoviću, koliko je Zdravko Ronko potpisao predsjednikuuprave Kamen Ingrada Vladi Zecu i tako su zajednički "strajbali"11 milijuna kuna gradskog novca koje Grad još uvijek dio potražujeiz stečajne mase Kamen ingrada.

Sjećam se njegovih laži i obmana o velebnoj gradskoj tržnici zakoju je još u ožujku 2013. govorio kako njezina izgradnja togproljeća sigurno kreće da bi već u rujnu iste godine hvalio Bogašto od izgradnje nema ništa. Lagao je kako će švicarskim novcemizgraditi braniteljske stanove u Vranduku i tako laže i laže požeškoj javnosti većgodinama. Lažira i svoju biografiju vješto brušenu od laktaškediplome. Podsjećam i na prodaju zgrade Porezne uprave i višegodišnjeobmanjivanja javnosti iz koje u sudskom postupku Grad izašaoporažen, a Ronko o tom šuti. Ovo je nažalost samo vrh ledene santekoju nazivam Zdravko Ronko jer, kako sam na početku rekao, došlo jevrijeme da se djeca iz vrtića njime zabave.

Na prošlim lokalnim izborima Zdravku Ronku su foteljugradonačelnika izmakla upravo ta "djeca iz vrtića". Ako smo tomogli mi prije tri i pol godine, što onda reći o najavi njegovenove kandidature za požeškog gradonačelnika – ovaj put nećetrebati niti vrtić – bit će dovoljne i jaslice.

Daljnje upropaštavanje požeškog sdp-a direkto je vezano zaZdravka Ronka koji svojom bolesnom ambicijom o nezamjenjivosti ne danikome pred sebe i time direktno pomaže hdz-u, a sdp-a u Požegi iPožeko-slavonskoj županiji nema više niti u tragovima za što jedirektan krivac upravo gospodin latentno u sukobu interesa ZdravkoRonko.






Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI