Uručeni ugovori novim stipendistima Grada Pakraca

Uručene stipendije novim studentima
(FOTO: M.M.)

30.12.2016. | M.M./compas.com.hr
Pregleda: 2870

Gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević u prisutnosti Dubravke Špančić, stručne suradnice za društvene djelatnosti u Gradu Pakracu, uručila je 29. prosinca u maloj gradskoj vijećnici zgrade gradske uprave u Pakracu ugovore o stipendiranju studentima s područja Grada Pakraca s kojima su potpisani ugovori o stipendiranju za akademsku godinu 2016/2017.

Gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević istaknula je kako Grad Pakrac stipendiranjem studenata želi potaknuti svoje studente da se nakon završetka obrazovanja vrate u svoj grad i stečeno znanje ugrade u razvoj Pakraca i izgradnju svoje budućnosti u Pakracu te im poželjela puno uspjeha u nastavku školovanja. Stručna suradnica za društvene djelatnosti Dubravka Špančić uputila je nove stipendiste kako joj se u vezi bilo kakvih problema ili pitanja mogu obratiti te dodala kako će im prve isplate stipendija krenuti tijekom sljedećeg mjeseca.





Grad Pakrac u akademskoj godini 2016/2017 će iz gradskog proračuna mjesečno stipendirati 12 novih studenata, a njima devetero ovom prigodom svečano su uručeni ugovori. Od njih, 11 ih zadovoljava uvjete redovnih studenata druge i viših godina studija te će oni deset mjeseci iz gradskog proračuna dobivati po 400 kuna mjesečno do završne godine studiranja dok će jedan student dobivati 800 kuna po socijalnom kriteriju.





Uz novih 12 stipendista Grad Pakrac stipendira još 33 studenta, a od njih 23 prima stipendiju po kriteriju redovnih studenata, troje po socijalnom kriteriju te sedmero po kriteriju deficitarnih zanimanja. Tijekom ove godine iz gradskog proračuna za stipendije je predviđeno 230.000 kuna dok je iduće godine predviđeno 240.000 kuna.

Izvor: compas.com.hr


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI