Policija u rujnu naplatila 150.000 kuna kazni na ovoj cesti

Radovi u Ulici bana Josipa Jelačića u Pleternici
(FOTO: Mario Nakić)

13.10.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 11143

Od opsežnih radova u Pleternici, Ulici bana Jelačića, odnosno na državnoj cesti Požega - Slavonski Brod najviše će koristi imati državni proračun. Samo tijekom rujna u državnu je blagajnu od prometnog prekršaja nepoštivanja znaka za obilazni put preko Novoselaca uplaćeno skoro 150.000 kuna, a do danas taj je iznos sigurno već prešao 200 tisuća. Prekršitelji uglavnom odluče ignorirati znak koji ih upućuje na okolni pravac, a u Jelačićevoj ih dočekuje spremna policijska patrola.

- Dobar dio napisanih kazni odnosi se i na vozače teretnih vozila koji su išli preko Novoselaca. Za njih je, naime, dozvoljen samo pravac preko Jakšića. Već u Kuzmici je postavljen znak koji im na to ukazuje - objasnio je Krunoslav Kokić, službenik za odnose s javnošću PU požeško-slavonske.

Policija je tijekom rujna na tom pravcu prekršajno prijavila 284 osobe zbog nepoštivanja prometnog znaka. Za takav je prekršaj predviđena novčana kazna od 500 kuna.


Inače, revno policijsko kažnjavanje u Ulici bana Jelačića uznemirilo je i pojedine tamošnje stanovnike. 61-godišnja je građanka tako prije dva dana zaradila optužni prijedlog jer je izašla iz kuće i vikala na policajce dok su kažnjavali jednog vozača kamiona.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI