Dobitnik nagrade ¨Najčitatelj beba¨ je Max Vukušić sa 16 mjeseci

Dobitnici nagrada za "Najčiatelja" Gradske knjižnice i čitaonice Požega
(FOTO: M.M.)

19.12.2016. | M.M.
Pregleda: 14635

Gradska knjižnica i čitaonica Požega danas je održala 13. tradicionalnu knjižničnu manifestaciju "Najčitatelj" za 2016. godinu kao kruna promoviranja čitanja u požeškoj knjižnici.

Čitatelji koji su primili nagrade birani se uz pomoć statistike posudbe koja pokazuje koji korisnik je posudio najveći broj knjiga u godini uz kriterije komunikativnosti korisnika knjižnice, vraćanje knjiga na vrijeme, sudjelovanje u sadržajima i programima koje knjižnica organizira i druge stvari.

Najčitatelji su dobili poklone u obliku knjiga i besplatnu jednogodišnju članarinu.


Ove godine Knjižnica dodjeljuje nagrade čitateljima u deset kategorija.


Tako je za dječji odjel za "Najčitatelj beba" nagradu dobio Max Vukušić koji ima 16 mjeseci, nagradu su umjesto Maxa preuzeli njegova dva starija brata i tata. "Najčitatelj predškolski uzrast" nagradu je dobila Nika Budimlić, "Najčitatelj školski uzrast" nagradu je dobila Nina Pavić učenica 6 razreda O.Š. Anuta Kanižlića i "Najčitatelj pobjednik Kviza za poticanje čitanja" nagradu je dobila Elena Jug koja je 2012. godine bila najčitateljica od prvog do četvrtog razreda.













U kategoriji "Najčitatelj odjel za odrasle" nagradu je dobila Gordana Jurišić iz Požege koja voli uživati u lijepim stvarima, a najviše u lijepom cvijeću i kvalitetnim knjigama. U popisu koje čita nalaze se skoro svi svjetski klasici i knjige iz novije književnosti.




Nagradu "Najčitatelj (najslušatelj) Glazbenog odjela" dobio je Goran Dragičević.

U Kategoriji "Najčitatelj studijskog odjela i čitaonice" dobio je Petar Glavaš iz Rajsavca učenik 4.b razreda Katoličke klasične gimnazije s pravom javnosti u Požegi.




U Kategoriji "Najvjerniji član" nagradu je dobila Željka Čorc iz Požege.




Nagradu "Najvjernija obitelj" dobila je obitelj Lojber iz Požege koju čine tri generacije čitatelja, Branko i Krunoslava, Vjekoslav i Danijela te najmlađi članovi obitelji Lojbert Vida i Andrija.




I nagradu za "Suradnja s kulturnim i obrazovnim ustanovama" dobila je Ekonomska škola iz Požege.







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI