¨Moramo olakšati poslovanje obrtnicima jer su oni pokretač gospodarstva¨

Davor Bernardić
(FOTO: M.B.)

14.12.2016. | M.B./sdp.hr
Pregleda: 3494

"Vi najbolje znate što i kako treba napraviti kako bi poslovanje obrtnika u Hrvatskoj bilo što lakše, jednostavnije i pravednije. Moja je želja da našom zajedničkom suradnjom u Sabor uputimo kvalitetne zakonske prijedloge", izjavio je predsjednik SDP-a Davor Bernardić danas na sastanku s predstavnicima Hrvatske obrtničke komore.

Bernardić je istaknuo kako želi SDP povezati s obrtnicima kako bi kroz stručne savjete mogli zajedno sudjelovati u rješavanju problema koji muče obrtnike.  Istaknuo je kako je SDP svojim amandmanima pokušao spriječiti udar nove porezne reforme na obrtnike u ugostiteljstvu i istaknuo kako je nedopustivo da Vlada tako brzo donosi izmjene bez roka prilagodbe, a posebno zato što se radi o sektoru turizma koji je važna grana gospodarstva.

Predsjednik obrtničke komore Dragutin Ranogajec  naglasio je kako je potrebno više pažnje posvetiti uklanjanju zakonskih prepreka i nelogičnosti te kako je potrebno ostvariti bolju suradnju države s Komorom u pitanju edukacije obrtnika i rada obrtničkih škola.


"Veseli nas inicijativa gospodina Bernardića da sjednemo za stol i da razgovaramo o osnovnim problemima koje tište ne samo obrtništvo, već gospodarstvo u cjelini. Dobili smo podršku oko mijenjanja Zakona o zabrani i sprječavanju neregistriranih djelatnosti kako bismo stali na kraj radu na crno. Drago mi je da smo dobili podršku oko važnosti senzibilizacije javnosti oko strukovnih zanimanja koja važna za gospodarstvo i da zajedno pokušamo mijenjati sve one zakone koji koče obrtništvo", naglasio je Ranogajec.


"Dogovor je da se naše ekspertne skupine kad je u pitanju otklanjanje prepreka u poslovanju i otklanjanje nelogičnosti razvoj strukovnog obrazovanja nađu u siječnju i krenu razmatrati i slagati prijedlog izmjena zakona,  kako bismo olakšali poslovanje obrtnicima. Mali i srednji obrtnici su temelj hrvatskog gospodarstva i naš zadatak je da, boreći se za društvo jednakih mogućnosti,  omogućimo obrtnicima da imaju jednake uvjete kao i oni veliki poduzetnici u Hrvatskoj", naglasio je Bernardić na kraju sastanka s predstavnicima Hrvatske obrtničke komore.

izvor: www.sdp.hr



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI