Završeni radovi energetske obnove Osnovne škole u Brestovcu

OŠ Dragutin Lerman, Brestovac
(FOTO: M.B.)

08.12.2016. | Mateja Barukčić
Pregleda: 5333

Osnovna škola Dragutina Lermana iz Brestovca u sastavu ima i četiri područne škole u Ivandolu, Zakorenju, Pavlovcima i Skenderovcima. U školi koju pohađa 273 učenika zaposleno je 50 djelatnika.



Matična škola Dragutin Lerman u Brestovcu izgrađena je između 1980-ih i 1990-ih godina te nije odgovarala suvremenim standardima uštede i racionalnog trošenja energije. Stoga je u razdoblju od veljače do prosinca 2016. godina trajala energetska obnova te škole.






Ukupna vrijednost projekta je 1.441.935,74 kuna koje je sufinancirao Europski fond za regionalni razvoj (429.664,86 kn), Fond za zaštitu okoliša i energetsku obnovu (859.329,73 kn) i Požeško-slavonska županija (152.941,15 kn).



"U matičnoj školi u Brestovcu napravljena je energetska obnova zgrade. Napravljeni su radovi na zamjeni krovnih drvenih prozora, povećanje toplinske zaštite vanjskog zida postavom novog fasadnog sustava, zamjena krovne konstrukcije i dopuna stropne konstrukcije. U sklopu toga napravljene su i neke učionice. Postigle su se energetske uštede preko 20% te je ugodnije raditi i učenicima i nastavnicima i onima koji borave u školi", rekla je Zdenka Horvat, direktorica razvojne agencije Panora.



"Mi smo obnovili i obnavljamo osam škola u županiji i ja sam iznimno zadovoljan. Cilj je postignut, a to je energetska ušteda da bi taj novac koji smo uštedjeli mogli davati u neke druge funkcije razvoja škole, poboljšanje uvjeta, kupnju opreme i dr. Nastavljamo sa svim projektima koji su aplicirani i bit će realizirani. Ovo je dobar odgovor na to što ljudi kažu da se ništa ne radi, evo sad se vidi da se radi puno, samo što se nekada ne može u datom trenutku vidjeti rezultati", kaže župan Požeško-slavonski Alojz Tomašević.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI