Programske skupštine, pripreme za lokalne izbore, projekti i planovi…

Željko Jakopović
(FOTO: Anđelko Banović)

30.11.2016. | I.V.
Pregleda: 3824

U Požeško-slavonskom HSS-u tijekuje održavanje programskih skupština općinskih i gradskih organizacija na kojimase analizira rad u prošlom razdoblju i usvajaju planovi rada za iduću godinu.

U Čaglinu je održana programskaskupština na kojoj je usvojena podrška aktualnom vodstvu općinskog HSS-a načelu sa Željkom Jakopovićem, zamjenikom župana za gospodarstvo. Općinski HSSaktivno sudjeluje u vlasti Općine Čaglin sa tri vijećnika i zamjenikomnačelnika, koji uz podršku zamjenika župana čine sve na dobrobit stanovnikaOpćine Čaglin, u dosadašnjoj i budućoj realizaciji projekata: energetska obnovazgrada, dovršenje dječjeg vrtića, rekonstrukcija nerazvrstanih cesta i državneceste D – 53, izgradnja vatrogasnog doma, izgradnja nove ambulante i ostalo.

U Jakšiću je također održanaprogramska skupština jakšićkoga HSS-a. Dva vijećnika HSS-a u općinskom vijećukonstruktivno sudjeluju u radu općinskog vijeća i afirmativno sudjeluju u radudajući podršku većini u vijeću i projektima općine.


Kutjevački HSS-a također podržavagradsku vlast u Kutjevu kroz zastupljenost u Gradskom vijeću u kojem imapredsjednika Kluba vijećnika vladajuće koalicije. U kutjevačkom HSS-u takođerje održana programska skupština na kojoj je usvojeno izvješće o radu i planrada za 2017. Godinu.


U Gradskom vijeću Grada Lipikatamošnji HSS je zastupljen sa tri vijećnika koji su oporba, i koji na svakomvijeću daju konstruktivne prijedloge i kritike. Dokaz da HSS dobro radi uLipiku je i godišnja nagrada Grada Lipika koju je dobio dugogodišnji vijećnik ipredsjednik HSS-a u Lipiku, gospodin Siniša Papaik.

Požeški HSS-ovci su na izbore zaVijeća mjesnih odbora u Gradu Požegi ove godine izašli uz podršku nestranačkihkandidata i Stranke umirovljenika, i imali svoje kandidate u nekoliko Mjesnihodbora, te osvojili tri ukupno mandata, u prosjeku 27 glasova po mjesnomodboru.

Rezultati HSS-a u postocimaslijedeći: Gornji Emovci 38%, Mihaljevci 15,4%, Drškovci 9,6% i Centar 11,50%.Osim u Gornjim Emovcima HSS je upreostala tri mjesna odbora bio u srazu sa dvije vodeće stranke u Požegi (SDP iHDZ) i obzirom na to zadovoljni smo rezultatom.

Manje stranke imaju problemprijaviti liste na izborima za Vijeća mjesnih odbora zato što imaju manječlanova i slabiju infrastrukturu od dvije vodeće stranke u Požegi. Vjerojatnozbog toga na ove izbore nisu izašle stranke koje su članice dviju koalicija naproteklim izborima za hrvatski sabor (HSLS, HSP AS i HNS), i do sada jakaregionalna stranka HDSSB. Na rezultat HSS-a, dodaju vjerojatno je utjecalo i tošto niti jedan prijedlog požeškoga HSS-a nije dobio podršku ove gradske vlasti.

U tijeku su održavanja programskihskupština u preostalim općinskim i gradskim organizacijama, a skupštinažupanijskoga HSS-a će biti održana 05. prosinca.

Najvažnija aktivnostPožeško-slavonskoga HSS-a u 2017. godini biti će pripreme za predstojećeLokalne izbore 2017. HSS je ozbiljna, organizirana i poštena politička opcijakoja će sukladno svom svjetonazoru i tradiciji, vrijednostima i snazi sigurnoznati odabrati isto tako organizirane i poštene koalicijske partnere zapredstojeće lokalne izbore.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI