Nk Slavonija - Nk Belišće 2-0

Nk Slavonija
(FOTO: Nk Slavonija)

28.11.2016. | M.B.
Pregleda: 4139

Što su "plavi s Orljave" najavljivali i željeli, to su i ostvarili! Odličnom igrom i sigurnom pobjedom od 2-0, Slavonija je završila jesensku polusezonu na 2. mjestu, s 3 boda zaostatka za jesenskim prvakom Varaždinom, koji je nakon nekoliko loših rezultata, danas uspio pobijediti Slaviju u Pleternici 1-3 i obraniti prvu poziciju.



Slavonija je ušla silovito u utakmicu, pritisnuvši goste visoko na njihovoj polovici, tražeći brzi pogodak. Već u 8. minuti velika prilika za domaće, Jakešević odlično prima dubinsku loptu, izlazi sam pred gostujućeg vratara međutim vratar brani njegov udarac. u 24. minuti odlična akcija domaćih, lopta dolazi do Bobana on ju "ostavlja" za Novića a plava 14-ica silovito tuče s 20-tak metara u gredu nakon čega se lopta od gol linije odbija u teren. Slavonija konstantno napada, redaju se prilike i poluprilike a gosti su samo u dva-tri navrata zaprijetili šutevima iz daljine. I kada se očekivalo da se rezultat neće mijenjati do poluvremena, "podvaljenu" loptu Majstorovića, mladi Jakešević sprema iz leđa gostujućeg vratara za vodstvo 1-0! U drugom poluvremenu ista slika. Plavi od početka kreću po drugi pogodak koji se i dogodio u 54. minuti. Bruno Boban ispremiješao je na sednoj strani gostujuću obranu, ulazi u šesnaesterac gdje ga nepropisno zaustavlja protivnička obrana i glavni sudac dosuđuje prvi (?!) jedanaesterac za Slavoniju u ovoj sezoni koja se igra već 15. kola!





Loptu uzima strijelac prvog pogotka i najbolji strijelac Slavonije ove sezone Ivan Jakešević, čiji udarac brani gostujući vratar međutim lopta se ponovno odbija do Jakeševića koji ovaj put ne griješi i rezultat je 2-0! Nakon toga, sumnjiva situacija za goste, nakon naguravanja u domaćem šesnaestercu, igrač gostiju pada a glavni sudac dosuđuje najstrožu kaznu za Belišće. Loptu na bijelu točku stavlja iskusni kapetan Ratković, međutim danas odlični i sigurni vratar domaćih Rezo čita njegovu namjeru i brani udarac u donji desni ugao svoga gola! Nakon toga, plavi su sigurnom igrom čuvali rezultat koji ih je plasirao na odlično 2. mjesto!



Navijači Slavonije mogu biti zadovoljni odigranom jeseni, sada nastupa zimska stanka a početak proljetnog dijela planira se za sami kraj veljače ili početak ožujka. U proljetnom dijelu možemo očekivati puno uzbuđenja na stadionu "kraj Orljave" jer će plavi ugostiti sve ekipe iz vrha poretka: Varaždin, Međimurje, Mladost (Ž), BSK Bijelo brdo... stoga nas opet očekuje veoma zanimljiva polusezona.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI