Nezaposlenost u Općini Kaptol

Nezaposlenost u Kaptolu
(FOTO: Općina Kaptol)

20.11.2016. | M.B.
Pregleda: 4945

Općina Kaptol primila je iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje mjesečni statistički bilten o kretanju zaposlenosti i nezaposlenosti za  cijelu Požeško-slavonsku županiju, a u tome je i Općina Kaptol.

Budući da mjesečni statistički bilten sadrži mnoštvo podataka u daljnjem tekstu izdvojit ćemo samo podatke koji se odnose na Općinu Kaptolu.  Krajem listopada 2016. na području Općine Kaptol evidentirana je 165 nezaposlenih osoba (75 muških i 90 ženskih).  U odnosu na listopad 2015. broj nezaposlenih smanjen je za čak 35% odnosno, u listopadu 2015. ukupno je bila nezaposlena 251 osoba.

Nažalost,  kolika je stopa nezaposlenosti ne možemo odrediti jer statistički podatci za općine ne postoje.  Možemo samo konstatirati kako je nezaposlenost u Hrvatskoj 13% dok je u Požeško-slavonskoj županiji 17,9% (4113 osoba). Prema svemu navedenomu, vjerojatno je i stopa nezaposlenosti za Općinu Kaptol između 13-18%.  Ove su godine pojedini poljoprivrednici iz Kaptola sezonsku radnu snagu "uvozili" iz susjednih općina pa čak i iz susjednih županija, pa sada procijenite sami jesu li ovi statistički podatci realni i točni.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI