Uzoran zastupnik ili politički spin?

Zdravko Ronko i Franjo Lucić
(FOTO: 034portal)

18.11.2016. | I.V.
Pregleda: 13647

Proteklih dana televizijske ekrane i medijske stupce puni"kvazi" obračun u saboru dvaju izabranih predstavnika iz Požeško-slavonskežupanije, Zdravka Ronka i Franje Lucića. Je li Ronko procijenio da jevrijeme intervenirati i proizvesti moment koji će na njega skrenuti pažnjujavnosti o tome kako je on dobar i brižan čovjek, optužujući Franju Lucića zanestale milijune pa čak i stranačkog mu oponenta, na regionalnoj razini,Tihomira Jakovinu?



Iz Ronkovog stožera se dugi niz godina može čuti kako je taj"nesretni" Franjo Lucić do sada zamračio oko 100 milijuna kuna i kako će gaRonko zbog toga skinuti. I što je Ronko učinio? Ama baš ništa. Iako je punečetiri godine Milanovićeve vlasti, kao jedan od deset najjačih SDP-ovaca, imaona raspolaganju sve državne institucije koje bi se tim optužbama trebalebaviti, on nije učinio NIŠTA.





Sad je našao trenutak, kada su mu gotovo sve poluge vlastiizmakle. Što zaključiti? Ronku Lucić treba, jer bez jednog ne bi bilo onogdrugog, zbog šoua prema javnosti, jer s kim bi Ronko ratovao da nije Franje. Reklabi dječica u vrtiću: "Tko se tuče, taj se voli", stoga ne bi čudilo da je tajdvojac poslije rasprave zajedno ručao u saborskom restoranu.

U svom saborskom izlaganju Ronko ide i korak dalje teproziva stranačkog kolegu s brodske strane, bivšeg ministra poljoprivredeTihomira Jakovinu, čovjeka koji je na zadnjim dvojima parlamentarnim izborimaslovio kao njegov konkurent za mjesto na listi. I gle čuda, u trenutcimasastavljanja liste Jakovinu pretresaju mediji izvlačeći brojne afere, od onihsa poljoprivrednim zemljištem do pogodovanja Paveliću u Hrvatskim šumama.



Ali, Ronko je zaboravio jednu stvar, u Nadzornom odboruHrvatskih šuma bio je i još uvijek je, njegov, odnosno požeški SDP-ovac, 2013.kandidat za župana Požeško-slavonske županije, Vicko Njavro, koji je cijelusituaciju mogao spriječiti a nije učinio ništa osim primio debelu mjesečnunaknadu.



Stoga se pitanja postavljaju sama od sebe. Bi li Ronko sveto što je rekao, rekao i da je Milanovićev SDP kojim slučajem pobijedio naizborima, i zašto Ronko nije javno optužio Lucića i proveo svoj naum onda kadaje imao priliku, te koriste li se afere u politici samo onda kada to nekomeodgovara, onda kada treba zaraditi politički bod?

Stoga, dragi naši građani, zaključak izvucite sami!


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI