¨Ovo je veliki zgoditak za naše kuharice, ali i jelovnik¨

Nova kuhinja u Oš A. Kanižlića
(FOTO: Požega.hr)

17.11.2016. | M.B./Pozega.hr
Pregleda: 5544

U OŠ Antuna Kanižlića sinoć je svečano otvorena nova školska kuhinja, opremljena modernim aparatima i opremom koja zadovoljava standarde današnjeg vremena. Tako je više stotina požeških osnovnoškolaca konačno dočekalo novu školsku kuhinju u čiju je modernizaciju uloženo preko 200 tisuća kuna. Zadovoljstvo učinjenim iskazala je i ravnateljica škole Marija Samardžija.



- Ovo puno znači našoj školi. Naša je kuhinja uvijek bila čista i dobro održavana, međutim drveni namještaj i sve ono što smo imali nije odgovaralo suvremenim standardima koji se od nas očekuju. Nismo imali ni plinske instalacije, a pećnicu smo morali dva sata ranije zagrijavati kako bismo mogli ispeći peciva. Bilo je jako puno problema. Ovo je jedan veliki zgoditak za naše kuharice, ali i za naš jelovnik – poručila je ravnateljica.


Otvorenju kuhinje nazočio je i požeški gradonačelnik Vedran Neferović. - Zadovoljstvo mi je što smo u Osnovnoj školi Antuna Kanižlića, uz radove koji se upravo završavaju na područnoj školi u Vidovcima, ovdje završili radove na pročelju zgrade što je riješeno preko sredstava Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a ujedno iz decentraliziranih sredstava Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta uložili smo sredstva u obnovu kuhinje. Svjesni smo sve većeg problema pretilosti i nedostatka kretanja kod učenika i mislim da s kvalitetnom školskom kuhinjom možemo znatno utjecati na to da se osvijeste i roditelji, a da kod djece potaknemo zdravu prehranu kako bismo imali mlade i zdrave generacije – poručio je gradonačelnik Neferović.




Čast da skidanjem vrpce otvori novu školsku kuhinju pripala je učenici Nini Pavić, predsjednici Vijeća učenika.

izvor: www.pozega.hr


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI