U proljeće kreće izgradnja nasipa na Orljavi u Gradcu

2. sjednica Partnerskog vijeća
(FOTO: M.B.)

14.11.2016. | Mateja Barukčić
Pregleda: 5676

Danas se provodilo javnoizlaganje o studiji glavne ocjene prihvatljivosti zahvata za ekološku mrežuzaštite naselja Gradac i grada Pleternice od velikih voda rijeke Orljave, drugaetapa izgradnje obale utvrde na desnoj obali rijeke Orljave.



"Znači, u postupku ocjeneu potrebi procijene zahvata na okoliš utvrđeno je da je za obalu utvrde udužini 250 metara potrebno provesti tu glavnu ocjenu. To se područje nalazi napodručju ekološke mreže i upravo to je tema današnje javne rasprave, dakle,izgradnja obalo-utvrde. Ovdje su i predstavnici Hrvatskih voda koji su ujedno inositelji zahvata te rješavaju pitanja troškova. Građani se sa svojimprimjedbama, pritužbama ili prijedlozima mogu javiti na studiju koja jeobjavljena na internetskim stranicama Požeško-slavonske županije", izjavila jeRenata Obardović, savjetnica zaštite okoliša Požeško-slavonske županije.





"Dakle, današnja javnarasprava se tiče izgradnje nasipa na Orljavi što je ujedno i jedno odkapitalnih ulaganja upravo u procesu obrane od poplava. Cilj nam je urediti svesustave naših rijeka, najveći projekt je akumulacija Kamenske koju očekujemo uskoro vrijeme. Županija zajedno s Gradom Pleternicom i Hrvatskim vodamasurađuje u ovom projektu o kojem se danas vodi javna rasprava. Vjerujemo daćemo upravo danas dobiti odgovor kada točno započinjemo s izgradnjom nasipa uGradcu tako da naši građani mogu mirno spavati jer više neće biti poplava",rekao je župan Alojz Tomašević.

Izgradnja nasipa nijedugoročno rješenje ali je krajnje bitno i važno te se tako najbrže može krenutiu realizaciju projekta. Početak radova se očekuje na proljeće, čim se steknuuvjeti.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI