¨Želimo da naši učenici provedu što više sati prakse da ih pripremimo za tržište rada¨

Prezentacija novih strojeva na Poljoprivredno-prehrambenoj školi
(FOTO: T.M.)

10.11.2016. | T.M.
Pregleda: 8426

Poljoprivredno-prehrambena škola Požega nabavila je novu poljoprivrednu mehanizaciju u vrijednosti od 365 tisuća kuna plus PDV. 72 tisuće osigurala je Požeško-slavonska županija, a ostalo je izdvojila sama škola.






- S obzirom da smo imali dosta starih traktora i strojeva dio smo prodali i obnovili našu mehanizaciju jer imamo 120 hektara zemlje. Kupili smo novu rotodrljaču s hidroliftom na koji se stavlja sijačica, traktor "Case" od 175 konjskih snaga, četveroobrazni plug i podrivač "mega drag 5" i još jedan polovni plug i malu kopačicu - navela je voditeljica školskog gospodarstva Kristina Gajić.




U ratarstvu Poljoprivredno-prehrambene škole šest je zaposlenih osoba. Učenici ne smiju voziti strojeve (osim učenika trećih razreda koji imaju promet i vožnju i nekoliko sati uče voziti traktor), ali mogu sudjelovati u sjetvi i gnojidbi. Kako kaže ravnateljica Poljoprivredno-prehrambene škole Marija Grgić nadaju se da će se to promijeniti.





- Želimo unaprijediti poljoprivrednu proizvodnju i pokazati svojim učenicima novitete u poljoprivrednoj proizvodnji. Po sadašnjim propisima učenici ne smiju sudjelovati u procesima s radnim strojevima, ali nadamo se da će se to promijeniti novom reformom. Mi želimo postati centar kompetencije u poljoprivredi i prehrani. Već dvije godine se za to pripremamo kako bi se učenike pripremilo za tržište rada  da što više sati provedu na radnom procesu na našem imanju u praktičnoj nastavi s našim poslovnim partnerima - rekla je ravnateljica Marija Grgić.



- Županija daje veliku potporu razvoju Poljoprivredno-prehrambene škole koja ima 130 godina tradicije. Ovo je prvi korak ka centru izvrsnosti i kompetencije na našoj staroj ratarnici. Vjerujem da će mehanizacija koja je danas ovdje izložena biti u punoj funkciji i to je značajan pomak na bolje - rekao je zamjenik župana Ferdinand Troha.






Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI