Gradu Lipiku odobreno 2,36 milijuna kuna

Vinko Kasana
(FOTO: Compas.com.hr)

08.11.2016. | M.B./Compas.com.hr
Pregleda: 3294

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije donijelo je Odluku kojom dodjeljuje Gradu Lipiku bespovratna sredstva u iznosu od 2 milijuna 358 tisuća i 310 kuna za projekt "Integrirani program obnove kulturne baštine Lipika" što uključuje izradu projektne dokumentacije za Vilu Zinke, Vilu Savić i revitalizaciju perivoja, rečeno je na tiskovnoj konferenciji koju je danas 7. studenog održao gradonačelnik Lipika Vinko Kasana.

Kao sedmu fazu postupka ocjene prihvatljivosti projekta Ministarstvo je donijelo Odluku o financiranju projektnog prijedloga koji je prijavljen na grupu aktivnosti A za izradu projektne dokumentacije za Vilu Dobre Vode (Zinke), Vilu Savić i revitalizaciju perivoja, a partneri na projektu su Lipička razvojna i turistička agencija Lira i Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Lipik, pojasnila je pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela u Gradu Lipiku Veronika Prhal, te dodala kako su prihvatljivi troškovi za sve aktivnosti koje su počele od 1.1.2014. što znači da ono što je Grad Lipik sam financirao, svu dokumentaciju koja se izradila za Vilu Zinke od idejnog rješenja i glavnog izvedbenog projekta te preliminarnog muzeološkog programa će se također dobiti povrat sredstava.

Na pripremi projekta za ovaj natječaj zajednički su radili Grad Lipik i Lira, a nakon Odluke sljedeći korak je potpis ugovora nakon čega se kreće u izradu preostale projektne dokumentacije.


"Nastavak je ovo pozitivnog trenda koji je očekivan i rezultati su ovo dugotrajnog rada Gradske uprave i Lire gdje radimo planski i kontinuirano" rekao je gradonačelnik Lipika Vinko Kasana osvrnuvši se na projekt izgradnje Doma hrvatskih veterana, obnovu fasada zgrada pa sve do prošlog tjedna odobrenih 7,35 milijuna kuna LAG-u Zeleni Trokut kojem je gradonačelnik na čelu kao predsjednik Upravnog odbora.


Najava je i kako bi se polovinom iduće godine trebao otvoriti natječaj za prijavu projekta za izvođenja radova za što bi se prijavila obnova Vile Savić koja će u budućnosti imati namjenu heritage hotela i za koju bi dokumentacija do tad trebala biti završena dok je Vila Zinke već kandidirana na natječaje Ministarstva turizma i Ministarstva kulture za početak izgradnje, a u budućnosti će biti Interpretacijski centar kulturne baštine Lipika pod nazivom Vila dobre vode.

Gradonačelnik je odmah najavio i sjednicu Gradskog vijeća ovog petka 11. studenog gdje će biti donesena Odluka o suglasnosti na ulaganje u nerazvrstane ceste u Antunovcu vrijednosti 4,8 milijuna kuna. I dok se sjednice Gradskog vijeća trebaju održati unutar zakonskog roka od 90 dana naši vijećnici će tako u klupe sjesti ni 15 dana od prošle sjednice, no kako ističe gradonačelnik ovo je bitna Oluka koja nam je preduvjet da se možemo prijaviti na operaciju 7.2.2. "Ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta” iz Programa ruralnog razvoja za koju je prošlog tjedna raspisan natječaj, a sve kako bi mogli povući sredstva.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI