Donosimo izvorni dokument sa spiskom svih optuženih Hrvata koje Republika Srpska tereti za navodne ratne zločine u BiH

Naslov dokumenta
(FOTO: 034 portal)

04.11.2016. | 034 Portal
Pregleda: 43003

Povodom aktualnih događaju zadnjih nekoliko dana na temu uhićenja pripadnika HVO-a u BiH na našu redakciju Medijsko informativnog centra stigao je službeni dokument i spisak svih osuđenih Hrvata i Muslimana  pripadnika naših oružanih snaga koji su djelovali u obrani BiH.

Obzirom da smo mišljenja da svi naši branitelji imaju pravo znati da li su osuđeni i biti preventivno upozoreni na isto odlučili smo objaviti cijeloviti dokument s spiskom svih imena a koji se proteže na 508 stranica, službenog je naziva "Izvod iz krivičnih prijava optuženih za ratne zločine u BiH 1992-1995. Dokument koji je izradila Vlada Republike Srpske u dokumentacijskom centru Banja Luka.

Također mišljenja smo da je takav dokument i sama Republika Hrvatska trebala i morala objaviti ukoliko ga je posjedovala te na bilo koji način upozoriti naše građane odnosno branitelje na optužnice koje su u ovom trenutku na snazi od strane Repubike Srpske.


Uvidom u dokument Vlade Republike Srpske  dokumentacijskog centra Banja Luka razvidno je kako su pod silnim navedenim imenima i prezimenima optuženih i kratak opis djela koja im se stavljaju na teret.


Također uvidom u dokument činjenica je da se među navedenim imenima nalaze i čestiti ljudi koji su silom prilika stali u obranu svojih domova, naša rodbina, susjedi, poznanici. Tim više je razlog da i dokument javno obzanimo te se svi navedeni na spisku informiraju.

Napominjemo, dokument je formiran na 508 stranica u dva dijela, prvi dio se odnosi na imena i prezimena osuđenih s opisom djela koja im se stavljaju na teret, taj dio ćemo cenzurirati te objaviti drugi dio u kojemu su samo imena i prezimena s numeracijom stranice na kojoj se nalaze detaljni opisi.

Dokumet s spiskom svih hrvatskih branitelja možete pročitati OVDJE!.

Na niže postavljenom linku možete pronaći popis na latinici:
Popis na latinici.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI