¨Lijep hobi pomoću kojeg možete bilo koje fotografije prenijeti na gotovo bilo kakvu podlogu¨

Snježana Letić
(FOTO: 034Portal/T.M.)

29.10.2016. | 034Portal/T.M.
Pregleda: 10675

Media Lab Oppidum, Udruga Oppidum, Fotoklub Oppidum i kreativka Snježana Letić danas su u prostorima Udruge Oppidum organizirali radionicu preslikavanja fotografije na drvo. Radi se o transferu fotografije tehnikom koja na kraju jako lijepo izgleda. Može se raditi na drvetu, staklu i gotovo bilo kojem materijalu.



 - Bitna je priprema i obrada materijala i način na koji želite da ta fotografija izgleda. Tu tehniku sam otkrila sasvim slučajno kad sam otišla u mirovinu i krenula se baviti sa svim i svačim što se tiče kreativnosti. Kad mi je muž izdao knjigu "Leptiri požeškog kraja" došla sam na ideju da leptire prenesem na drvo, tehnikom koju sam otkrila na internetu - rekla je Snježana Letić.





U međuvremenu, kaže, to se pretvorilo u jedan lijep hobi gdje prenosi razne fotografije djece, obiteljske fotografije i gotovo sve što ljudi mogu zamisliti.



- Mislim da tu tehniku svatko može svladati ako ima volju i želju. Ako krenemo od priređivanja podloge za drvo za jednu fotografiju, za taj proces potrebno je dva dana jer bi sušenje trebalo trajati biti 24 sata. Mi ćemo to ovdje ubrzati sa sušilom za kosu, ali najbolje je kad motiv na drvenoj podlozi odstoji 24 sata - priča nam Snježana. 



Proces, kaže, nije kompliciran. Drvna podloga mora se prirediti akrilnim bojama po želji.

- Većinom je to bijela ili neka svijetla boja jer na njoj ispadnu ljepše fotografije. Nakon toga isprintamo motiv i obradimo ga da boje i oblik budu prilagođeni drvetu.To se isprinta i lijepi posebnim ljepilom za transfer na drvenu podlogu. Suši se 24 sata i nakon toga spužvicom i vodom skidamo sloj papira, tako da na drvenoj podlozi ostaje samo boja s motivom - pojasnila nam je Snježana.
 


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI