Svečana skupština Matice umirovljenika Požeško – slavonske županije

FOTO: Grad Požega

29.10.2016. | 034Portal/Grad Požega
Pregleda: 4412

Matica umirovljenika Požeško – slavonske županije jučer je održala prvu svečanu Skupštinu u povodu 70-e obljetnice svoga djelovanja. Skupštinu je otvorio Zvonko Čorak, predsjednik Izvršnog odbora MU Požeško-slavonske županije.

- Danas Matica umirovljenika broji više od tri tisuće članova, od ukupno preko dvadeset tisuća umirovljenika u Požeško – slavonskoj županiji. Moramo se truditi da nas bude što više aktivnih članova. Imamo niz aktivnosti koje provodimo i vjerujem da ćemo ih u budućnosti pokrenuti još više. Glazbeni susreti na nivou županiju sada su već postali tradicija i svi imamo svoje glazbene i sportske skupine. Po tome smo u Hrvatskoj jedinstveni i prvi jer niti jedna županijska udruga u Hrvatskoj nema u svakoj Matici sve organizirano kao mi i time se ponosimo – poručio je Čorak.




Skupštini su prisustvovali Vedran Neferović, gradonačelnik Grada Požege, Ferdinand Troha, zamjenik župana Požeško-slavonske županije te načelnici općina Velika, Jakšić i Kaptol.


- Nadam se da ćemo kao i do sada uspješno surađivati u svim programima koje provodite tijekom godine. Do sada smo uvijek lako rješavali sve probleme, pogotovo zahvaljujući vijećnici Gradskog vijeća Mirjani Novaković. I dalje ćemo raditi na poboljšanju kvalitete života umirovljenika – poručio je umirovljenicama gradonačelnik Neferović, poželjevši Matici još uspješniji rad i što veći broj aktivnosti.



Nakon izvješća o radu dodijeljena su priznanja Matice umirovljenika Hrvatske te priznanja najaktivnijim članovima Matice umirovljenika Požeško – slavonske županije. Priznanje za svoj rad tako su dobili Ivan Berec iz Požege, Ivan Katalinić iz Pakraca, Ivan Tomić iz Brestovca Magdalena Srdarević iz Jakšića, Amalija Fridrih iz Čaglina, Alojzije Pfeiffer iz Pleternice, Jakob Bodolović iz Vetova, Petar Mandić iz Brestovca, Štefica Šepović iz Pleternice te Željko Franculić iz Velike.

Matica umirovljenika Požeško-slavonske županije osnovana je na inicijativu Koordinacije Matica umirovljenika gradova i općina Požeško-slavonske županije. Osnovni cilj je organizacijski osmisliti udrugu i uključiti što više umirovljenika u svakodnevni rad i aktivnosti lokalne samouprave te kroz to osigurati osjećaj korisnosti, potičući druženja, rekreaciju, kulturno-glazbene nastupe i putovanja.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI