Pljačka kutjevačke Ine povezana s ostalim pljačkama benzinskih u Hrvatskoj

Benzinska postaja u Donjem Čagliću
(FOTO: Mario Barać)

26.10.2016. | 034 Portal/M.B./24 sata
Pregleda: 7521

Nepoznati počinitelj (ili više njih) je u noći s ponedjeljka na utorak (24./25.10.) provalio u benzinsku postaju prilikom čega je otuđio razne cigarete. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava, javljaju iz policije

Sudeći po člancima iz ostalih novina i portala, izgleda da je ova krađa povezana s ostalim krađama i provalama na benzinske postaje INE u Hrvatskoj.

Policija već mjesecima pokušava uhvatiti bandu koja redovito provaljuje u benzinske postaje i krade isključivo cigarete. Na `grbači` već imaju 50-ak provala, a traže ih i pokušavaju uhvatiti u zagrebačkom, varaždinskom, sisačko- moslavačkom, karlovačkom, krapinsko-zagorskom i požeško-slavonskom kraju.


- `Upadaju` uvijek na gotovo isti način i u isto vrijeme, između dva i četiri u noći. Ne provaljuju, odnosno ne muče se se nasilnim otvaranjem brave, već razbiju staklo na vratima i ulaze u benzinsku. Ponekad torbu ponesu sa sobom, ponekad uzmu onu koja je na polici, obično ruksak. Ne uzimaju ništa drugo osim cigareta. No najčešće cigarete trpaju u vreće za smeće – izvori bliski istrazi otkrili su za 24 sata.


Razrađena taktika: Zadržavaju se maksimalno minutu i pol

Na meti su im najčešće najlošije osigurane Inine benzinske koje nemaju ni nadzorne kamere. No one pumpe koje ih i imaju, na njima se ili ništa ne vidi, jer su loše, ili kradljivci ulaze spuštene glave, dobro skrivajući lice. Nerijetko kameru našpricaju pur pjenom.

Do sada ukrali cigarete u vrijedosti 500.000 kuna

S provalama u kojima uzimaju samo cigarete banda je počela prošle godine u listopadu. Prve su im na meti bile postaje u Lekeniku, Popovači i Kutini. U neke su ulazili i više puta. Ukupna šteta u ta tri grada bila je oko 170.000 kuna.

Sad se već pretpostavlja da su u nekoliko županija ukrali cigareta vrijednih gotovo pola milijuna kuna.

Kako je policija pojačano počela s nadziranjem postaja, momci su se preselili u druge županije od kojih je i naša, Požeško- slavonska.

Policija zna njihove identitete: Glavni "operateri" su iz BiH

Glavni `operateri` su iz BiH. Policija zna njihove identitete, ali ih ne želi otkriti niti dati njihove fotografije iako bi im građani vjerojatno mogli pomoći.

izvori: www.24sata.hr
Policijsko izvješće iz PU požeško slavonske


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI