Održan VI. Kamp rendžera u PP Papuk

Kamp rendžera
(FOTO: PP Papuk)

15.10.2016. | 034 Portal/PP Papuk
Pregleda: 2882

U Parku prirode Papuk održan je VI. Kamp rendžera na kojem su sudjelovali učenici osnovnih škola iz Velike, Orahovice i Čačinaca.



Učenici su se pobliže upoznali sa osnovnim vrijednostima zaštićenog područja, načinom na koji Park funkcionira i posebno poslovima i zadacima čuvara prirode. Polaznici kampa sudjelovali su i u tri rendžerske ophodnje kroz koje su prošli i obuku orijentacije u prostoru pomoću GPS uređaja, kompasa i karte a posjetili su i neke od najatraktivnijih lokacija u Parku.





Nakon terenskog obilaska učenici su se okušali i u vožnji kanuima po jankovačkim jezerima nakon čega su uz pomoć čuvara prirode pripremili zajednički objed.



Kamp rendžera zamišljen je kao spoj rekreacije, obrazovanja, druženja i zabave mladih te njihovog doživljaja i iskustva boravka u prirodi. Čuvari prirode Parka prirode Papuk ovakvom vrstom edukacije i druženja žele kod mladih polaznika potaknuti svijest o važnosti zaštiti prirode i okoliša.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI