Brojni izlagači i sadržaji za cjelodnevnu zabavu

Sajam Slavonski Banovac
(FOTO: Compas.com.hr)

13.10.2016. | 034 Portal/Compas.com.hr
Pregleda: 5007

Sajam Slavonski banovac je sajam izložbeno – prodajnog karaktera, a osnovni cilj sajma je predstavljanje potencijala kontinentalne Hrvatske, promocija turističke ponude, autohtonih proizvoda, starih zanata i obrta te svih tradicionalnih vrijednosti koje kontinentalnu Hrvatsku čine atraktivnom. Ove godine se održava u subotu 15. listopada 2016. godine u Pakracu. Sudjelovanje na sajmu je do sada prijavilo više od 80 izlagača iz cijelog ovog dijela Hrvatske, a u odnosu na lanjsku godini, na ovom sajmu je 20 novih izlagača. Potencijalni zainteresirani izlagači koji se još nisu prijavili, a žele sa na sajmu predstaviti sa svojim proizvodima i uslugama, mogu to učiniti najkasnije do četvrtka 13.10., do kraja radnog dana, i to pozivom na broj 034/290-650 ili popunjavanjem prijavnice koju mogu pronaći na stranici www.pc-pakrac.hr.

Središnje mjesto događanja će biti pakračka Ulica hrvatskih velikana, koja će biti zatvorena za promet, a zatvoren će biti i dio Trga bana Josipa Jelačića.

U glavnoj pakračkoj ulici smjestiti će se s jedne strane izložbeno – prodajni štandovi, a s druge majstori kotlića koji će se natjecati na 2. Grahfestu kojeg i ove godine organizira Udruženje obrtnika Pakraca i Lipika.


Više od 50 grah majstora


Zainteresirani se mogu prijaviti do četvrtka 13.10, do 12 sati na broj 098/724-669 (Davor), a i na Grahfestu očekujemo rekordan broj natjecatelja. Podsjećamo, lani su se za pobjedu natjecale 43 ekipe, a do srijede 12.10. je prijavljeno 50-ak ekipa.

Ovogodišnji organizator Sajma je Grad Pakrac, a suorganizatori su Poduzetnički centar Pakrac, Turistička zajednica Grada Pakraca, Udruženje obrtnika Pakrac-Lipik te Sportska zajednica Grada Pakraca. Pokrovitelj je Ministarstvo poljoprivrede, a partneri su Hrvatska gospodarska komora i LAG Zeleni trokut.

Slovačka- zemlja partner

Zemlja partner i ovogodišnjeg sajma je Slovačka koju će predstavljati Gradovi Dolny Kubin, Revuca i Općina Jasenova, a između ostalog u ponudi će biti razni slovački gastronomski specijaliteti te slovačko pivo. Bogatu gastronomsku ponudu na sajmu upotpuniti će Društvo Mađara Pakrac koje će pripremati mađarski gulaš za izlagače na sajmu, a najavljeno je i da će lovačka društva "Fazan" i "Košuta" kuhati lovački paprikaš. Udruga proizvođača talijanske konjske salame - izvorno Ploštine će pripremati specijalitete od konjetine, konjske ćufte i konjsku salamu, a uz već spomenuti grah koji će posjetiteljima biti podijeljen besplatno, u ponudi će biti i jela s roštilja i ostala ugostiteljska ponuda.

Na sajmu će biti predstavljen i dio bogate pakračke povijesti pa ćete tako na ulici moći sresti kostimiranu dvorsku damu, zatim vitezove templare kao i kovača koji će kovati Slavonski banovac - prvi hrvatski novac koji je u Pakracu kovan još u 13. stoljeću.

Program sajma

Program sajma počinje već u 11 sati stručnim predavanjem i okruglim stolom na temu "Program ruralnog razvoja i koraci kako doći do bespovratnih sredstava" koje će biti organizirano u gradskoj vijećnici u dvorištu kurije Janković. Svečano otvorenje sajma će biti upriličeno u 13 sati u velikom šatoru koji će na središnjem gradskom trgu biti postavljen za ovu namjenu. U istom prostoru od 14 sati slijedi kulturno – umjetnički program, a od 15 sati u dvorištu kurije Janković započinje natjecanje kroz igre za djecu. Na istom mjestu iza 16 sati će se kroz igre natjecati i odrasli. U velikom šatoru će od 15,30 biti organizirano proglašenje pobjednika 7. županijskog natjecanja u kvaliteti meda.

Početak Grahfesta najavljen je za 16 sati, a očekuje se da će proglašenje pobjednika biti oko 20 sati.

Koncert "Begina" od 21 sat

Sajam Slavonski banovac će biti zaključen u večernjim satima velikom koncertom Tamburaškog sastava "Begini" od 21 sat, uz besplatan ulaz za sve posjetitelje.

Uz već spomenutu bogatu gastronomsku i ugostiteljsku ponudu, posjetitelje očekuju i brojni drugi sadržaji, zatim zabavni park za djecu, vožnja kočijom gradskim ulicama kao i još neka iznenađenja. U svakom slučaju, prilika je to da dođete u Pakrac 15. listopada, razgledate bogatu ruralno – turističku ponudu, možda i ponešto kupite, naučite, uspostavite kontakt važan za daljnje poslovanje ali prije svega dobro se zabavite.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI