Je li tko vidio Ronka zadnjih dana?

Zdravko Ronko
(FOTO: 034portal)

12.10.2016. | 034 Portal
Pregleda: 14716

Ako imalo intenzivnije pratite požeške medije primijetitćete da se jedna od značajniji političkih figura u istima ne pojavljuje zadnjevrijeme. Naravno riječ je o nekadašnjem gradonačelniku Požege i sadašnjemsaborskom zastupniku, Zdravku Ronku.

Nekako smo od njega navikli očekivati da se politički suprotstavljau idejama za dobrobit građana grada Požege i šire okolice. Iako u nekim temamakoje se u zadnje vrijeme nameću same od sebe, od Ronka se ne da čuti ni A ni B,pa ni od njegovog SDP-a.




Jesu li za izostanak javne komunikacije krivi loši rezultatina parlamentarnim izborima, priprema za lokalne ili unutarstranački izbori,možemo samo naslućivati.


Stara narodna izreka kaže: "Pas koji laje ne ujeda", stoga,ako je suditi po toj narodnoj izreci mogli bi zaključiti da si ranjeni lavnakon gubitka bitke "liže rane" i strateški priprema za novi politički okršaj, ukojem bi mogao pomrsiti račune sadašnjoj vladajućoj političkoj eliti u gradu ižupaniji.



Bliži se kraj kalendarske godine i podnošenje godišnjegproračuna Grada te donošenje novoga. Budući da se u sljedećoj 2017. godiniodržavaju redoviti lokalni izbori, a prema informacijama koje dolaze do nas,HDZ bi, zbog sukoba u stranci, mogao već na donošenju proračuna iskazatinepovjerenje sadašnjem gradonačelniku Vedranu Neferoviću te ići na imenovanje povjerenikaVlade Republike Hrvatske do izbora, jer ako bi HDZ na proračunu podržaoNeferovića, kako tvrdi naš izvor, onda bi ga morao podržati i na izborima zagradonačelnika.



Grad Požega broji 21-nu vijećničku fotelju od kojih u osamsjede SDP-ovci, osam iz redova koalicije HDZ-HSP AS, četiri nezavisna te jedaniz HSU-a. Ako HDZ krene u izglasavanje nepovjerenje Neferoviću i ne uspije, utom scenariju mu Ronko osigura osam ruku SDP-a za opstanak, moglo bi doći doslabljenja HDZ na lokalnoj razini gdje bi stvari izgledale bitno drugačije predsame izbore.





Ako HDZ krene u izglasavanje nepovjerenja i u tome uspije,onda im se otvara prostor za jačanje i profiliranje novog kandidata naslijedećim lokalnim izborima.

Prema raspodjeli vijećničkih mjesta, očigledno je da će,ukoliko dođe do pokušaja HDZ-a da ne prihvati proračun, biti važni glasovinezavisnih vijećnika koji će čitavu situaciju presuditi.



Ako Ronko nije zaposlen osluškivanjem političke situacije ugradu, onda je možda zaposlen kako si osigurati opstanak u SDP-u. Na prošlimSDP-ovim unutarstranačkim izborima nije si bilo teško osigurati visoko mjesto upredsjedništvu jer su bila samo dva kandidata ali sad se za šefa SDP-a boriosam ljudi. Kako odabrati kandidata, kome se umiljkavati i tko će uopćepobijediti, težak je zadatak.

U našoj Požegi, kada je u pitanju politika, je sve samo nedosadno, uvjeravaju nas da će nam biti bolje ako nas zaduže, postavljajuautobusna stajališta na stogodišnji put i sve kako bi nas uvjerili da će nam,ako zaokružimo baš njih biti sutra bolje, stoga ćemo sa zanimanjem pratitinovonastale političke situacije i njihov razvoj kako bih vas mogli na vrijemeizvijestiti.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI