Izložba gljiva na Jankovcu

Izložba gljiva u PP Papuk
(FOTO: PP Papuk)

11.10.2016. | 034 Portal/PP Papuk
Pregleda: 5177

U prirodnom ambijentu zaštićene Park šume Jankovac, u subotu, 8. listopada održana je II. jesenska izložba gljiva Parka prirode Papuk u organizaciji Parka prirode Papuk, Gljivarskog društva Našice i HŠ – Planinarskog doma Jankovac.






Sunčano vrijeme i mirisi gljiva koji su se širili privukli su brojne posjetitelje i ljubitelje gljiva i gljivarenja koji su sa velikim interesom poslušali edukativno predavanje profesora Hrvoja Kneževića, predsjednika gljivarskog društva Našice o jestivim, manje jestivim i otrovnim gljivama. Stoljetna stabla poslužila su kao izvrsna podloga za izloženihstotinjak vrsta samoniklih gljva ubranih na području Parka prirode Papuk.






Osim što su imali priliku puno toga naučiti o gljivama koje rastu na području Papuka, posjetitelji izložbe mogli su kušati i uživati u specijalitetima poput gljivarskog kotlića i omleta koje su za njih pripravili organizatori.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI