¨Do sada sam imao sreće što se nitko nije zabio u mene!¨

Državna cesta D525
(FOTO: Google Earth)

09.10.2016. | 034 Portal
Pregleda: 17182

U redakciju nam se javio zabrinuti čitatelj iz Požege koji ima specifičanproblem s prometom u Pleternici za vrijeme trajanja stočnog sajma.

Naime,putujući na posao iz Požege u Slavonski brod nailazi na problem kada se uPleternici održava stočni sajam. U jutarnjim satima, oko 6:30 kada ide na posao,od ulaza na sajmište u Pleternici prema centru Pleternice proteže se kolonatraktora sa prikolicama u dužini nekoliko stotina metara.

-"Problemje što moram bez preglednosti obići tu kolonu jer idem na posao. Spomenuti dioceste je zavoj i prisiljen sam bez preglednosti preko pune crte obilazitikolonu traktora dugu nekoliko stotina metara! Mogu samo moliti Boga da netko nenaveze velikom brzinom, te da se ne dogodi frontalni sudar."- rekao nam ječitatelj.


Nakon Frkljevaca prema Pleternici nalazi seravnina kojom vozači voze dosta velikom brzinom.Kako odmiče jesen, sve su češće jutarnje magle, te je time zbog smanjenevidljivosti spomenuti problem još izraženiji.




-"Do sada samimao sreće što se nitko nije zabio u mene. Događalo se da naiđe auto dokzaobilazim kolonu, te se u rikverc moram vraćati nazad umjesto da idem naprijed- na posao! Zamislite koje je to kidanje živaca i gubljenje vremena! U takvimsituacijama spominjem odgovorne ljude u Pleternici u ne baš dobrom kontekstu! Nadao sam se da će taj problem biti riješen kada je rađena nova cesta naspornom dijelu - od pruge prema sajmištu, ali ništa! Napravljena su parkirnamjesta koja nikome ne služe umjesto da je ostavljena jedna kolnička traka zaljude koji ulaze na stočni sajam."- dodaje čitatelj.

Kažekako bi bilo dobro da se za vrijeme održavanja sajma (prvu i treću srijedu u mjesecu)postave dva čovjeka koja će regulirati promet, semafori ili nešto treće.Iskreno se nada da će to uskoro biti riješeno. Ovako je samo pitanje vremenakada će se dogoditi nesreća.

Upit o cjelokupnoj situacijiposlali smo Gradu Pleternici koji kaže kako ta cesta nije njihova nadležnost alida će zamoliti Policijsku postaju da pojača nadzor prometa u te dane. Njihovodgovor donosimo u potpunosti.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI